Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Soba ‘raste’ s djetetom: Savjeti za uređenje oaze mališana

Soba ‘raste’ s djetetom: Savjeti za uređenje oaze mališana
4

Umjesto tipičnih pastelnih i primarnih boja radije birajte neutralne zelene ili narančaste, a dijete će prije učiti u sobi koju samo uredi i opremi po svojoj ideji

VIDEO

Roditelji se pri uređenju dječje sobe često osjećaju obveznima upotrijebiti stereotipne dječje boje i motive koje bi dijete brzo moglo prerasti, kaže američki dizajner interijera Brian Patrick Flynn. Kako biste izbjegli skupa preuređenja, osmislite sobu koja će “rasti” s djetetom, savjetuje. 

Primjerice, umjesto tipičnih pastelnih i primarnih boja upotrijebite nijanse neutralne zelene ili narančaste. Nećete pogriješiti ni sa smeđom i bijelom - ovisno o promjenama djetetova ukusa, njih lako možete kombinirati s mnogim bojama.  Profinjeno, ali moderno, zabavno i svježe uređenje postići ćete i živahnim uzorcima poput onih s retrotapeta u stilu ‘60-ih ili ‘70-ih godina. 

Prostoru za (budući) radni kutak dodajte pokoji djetetov crtež ili trofej, dragu fotografiju ili uspomenu. Pozitivno i motivirajuće okruženje pomoći će jačanju djetetova samopouzdanja, tvrde stručnjaci. Važno je i da se što lakše održava kako bi dijete što prije steklo naviku pospremanja. 

Dijete će prije učiti u sobi koju samo uredi i opremi

Namještaj je briga roditelja, ali ostale detalje, od pokrivača za krevet i držača olovaka do boje zidova bolje je prepustiti djetetu da samo odabire. No pritom mu skrenite pozrnost na to kako će se sam morati brinuti o sobi. Također, u dječjem radnome kutu obvezan je tepih kako bi upijao prašinu. 

Dječji krevet često je samo bacanje novca 

Djeca vole ugodnu okolinu pa ih okružite baršunastim tkaninama i mekim sagovima. Nikako ne pretjerujte s dječjim namještajem. Umjesto dječjeg kreveta isplativije je kupiti neutralan, klasičan krevet, kaže Brian Patrick Flynn.

Zeleno za sportaše, naračasto za učenje

Djeci koja vole sport odgovarat će nijanse crvene i zelene koje utječu na vještinu i koordinaciju. U zelenome radnom okruženju bit će umirujuće, a crna i bijela pomažu koncentraciji. Narančasta daje energiju, ali je manje agresivna od crvene.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku
Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti