Lifestyle

Komentari 18

Trava ipak je zelenija u tuđem dvorištu: Susjedi mi provaljuju u vrt i uživaju dok sam na poslu

Trava ipak je zelenija u tuđem dvorištu: Susjedi mi provaljuju u vrt i uživaju dok sam na poslu

Britanka vjeruje da to rade otkako je zatoplilo, a krenu 'u akciju' čim vide da njezin automobil nije parkiran pred kućom. Preskoče zid i uživaju u njezinom vrtnom namještaju po čak šest sati

Nakon što joj se učinilo da u njezinom vrtu nisu sve stvari na istim mjestima, anonimna žena iz Velike Britanije odlučila je postaviti kameru. Ubrzo je imala što vidjeti. Čim bi ona otišla na posao, susjedi su preskočili ogradu i uživali u dvorištu iza njezine kuće. 

POGLEDAJTE VIDEO - vrt bez kemikalija:

Kaže da živi blizu stambenog bloka, a u vrtu su se susjedi odmarali i uživali po čak šest sati svaki dan. Izležavali su se na njezinim ležaljkama i koristili sve što im se našlo pod rukom. 

- Došla sam navečer kući nakon posla, jer radim u kasnoj smjeni, i pronašla dva opuška na stazi pored prostora za sjedenje. Provjerila sam kameru i vidjela kako su se susjedi popeli na moj zid i sjedili u mojem dvorištu od 14 do 20 sati. Koristili su i moj vrtni namještaj - ispričala je.

Dodala je kako ti susjedi žive u stanovima u kući pored njezine, ali nemaju vrt ni dvorište. Ali, u blizini se nalazi lijep park u koji su mogli odlaziti bez problema, no njezin vrt im se više sviđao.

Vjeruje, kaže, da to rade otkako je zatoplilo, a krenu 'u akciju' čim vide da njezin automobil nije parkiran pred kućom.

Napomenula je da se radi o ljudima koji nisu baš najugodniji, a ona živi sama, pa ne zna kako bi razgovarala s njima o tome i zamolila ih da to više ne rade. 

- Možda da im napišem poruku i gurnem pod vrata te ih zamolim ih da to više ne rade - zapitala se.

Savjet je potražila na portalu 'Mumsnet', jednom od najpopularnijih portala za roditeljstvo u Velikoj Britaniji na kojemu ljudi često razmjenjuju razna iskustva i traže savjete.

Neki su joj savjetovali da o svemu porazgovara s policijom obzirom da ima dokaze - snimku s kamere. Drugi su predložili na na ogradu stavi nešto što će im onemogućiti da se popnu na nju, poput čavala ili stakla.

- Možeš li snimku s kamere pogledati i kad nisi u kući? Ako je tako, odvezi se automobilom kao da si otišla na posao, no sakrij se iza nekog ugla i čekaj. Kad uđu u dvorište nazovi policiju i reci im da imaš uljeze u svojem vrtu i objasni policiji kako da uđu u vrt, a da ih ovi ne vide. Siguran sam da susjedi to neće ponovno napraviti - pisalo je u jednom od mnoštva komentara, a prenosi Daily Mail.

 

Najčitaniji članci