Obavijesti

Lifestyle

Komentari 55

Spas za bolne opekotine nađi u kuhinji - jogurt, soda, med...

Spas za bolne opekotine nađi u kuhinji - jogurt, soda, med...
1

Izgori li vam koža na suncu najvažnije je brzo reagirati, a ako vam je ljekarna daleko, pomoći će vam i namirnice koje se nalaze u gotovo svakoj kuhinji

VIDEO

Dogodi li vam se da ste na suncu previše uživali i zaboravili koliko je jako, pomozite si onime što pronađete u kuhinji. Opekline od sunca ublažava rajčica, krastavci, jogurt,  soda bikarbona, čaj od kamilice... Važno je piti i puno vode jer ona hidratizira kožu, a to je jako važno ako izgorite na suncu.

1. Rajčica

Antioksidansi iz rajčice dobra su prevencija protiv infekcija na površini kože koja je opečena suncem. Rajčicu izvadite iz hladnjaka, usitnite ju sjeckalicom ili nožem i smjesu, dok je još hladna, stavite na opekotine.

2. Krastavci

Oni stimuliraju cirkulaciju i prirodno obnavljaju vlagu kože, što je kod opekotina od sunca vrlo bitno. Hladan krastavac narežite na kolutove i stavite na opečenu kožu.

3. Jogurt

Opekotine od sunca ublažava i jogurt. Možete rane premazati debljim slojem hladnog jogurta ili smjesom zobene kaše s jogurtom. Smjesu na opečenom mjestu držite 15-ak minuta pa isperite hladnom vodom.

4. Soda bikarbona

Ako vam je izgorio veći dio tijela, tada napunite kadu mlakom vodom i u nju stavite pola šalice soda bikarbone. U vodi ležite oko deset minuta. Kod manjih opekotina rane premažite hladnom vodom u kojoj ste rastopili sodu, piše Mini magazin.

5. Čaj od kamilice

Namočite vrećice čaja od kamilice u vrućoj vodi, ocijedite i stavite u hladnjak da se ohlade. Hladne vrećice čaja stavite na opečena mjesta i držite pet minuta. Ponovite to više puta.

6. Zeleni čaj

Pomoći će obnovi oštećene kože pa stavljajte obloge od zelenog čaja na opekotine.

7. Med

Kao i jogurt, med obnavlja oštećenu kožu. Jednostavno ga namažite po opečenoj koži i ostavite oko 15 minuta. Isperite hladnom vodom.

8. Krumpir

Ovo povrće djeluje kao prirodni analgetik, odnosno prirodno sredstvo protiv bolova. Narežite krumpir ili izribajte pa stavite na bolna mjesta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile
ONLINE KUPNJA

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile

Bez obzira na rizik da nećemo dobiti ono što vidimo na slici, mnogi često odjeću naručuju preko interneta. Ovo su neki modni gafovi koji pokazuju razliku između naručenog i onog što dobijemo

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu
PRŠTI LUKSUZOM

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu

Joško je divna osoba, vrlo je jednostavan i ustvari nema velikih prohtjeva. Njegova jedina konkretna želja je bila da uključimo njegovu omiljenu tirkiznu boju, rekla je dizajnerica Ivona Kalapač
Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh
OSJEĆAJU SE UGROŽENO

Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh

Neki od horoskopskih znakova imaju tendenciju osjećati se ugroženo tuđim uspjehom, što može utjecati na njihovu situaciju na poslu, ali i u privatnom okruženju