Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Spavanje s vlažnom kosom nije dobra ideja, osušite je pravilno

Spavanje s vlažnom kosom nije dobra ideja, osušite je pravilno
1

Sušenje kose tijekom dana na svježem zraku pomoći će joj da se brže osuši i manje ošteti. Osim toga, korijen kose osušite fenom jer to povećava volumen i sprječava pojavu masti

VIDEO

Sigurno ste bezbroj puta čuli savjete kako ne bi trebali izlagati kosu toplini i kako bi trebali sušiti kosu na prirodan način, odnosno pustiti je da se sama osuši. Osim toga, često ste sigurno čuli i kako je ljudima koji je puste da se osuši na prirodan način kosa zdravija. Unatoč tome što smo mnogo puta čuli i dalje sušimo kosu sa fenom, a zašto? Neki kažu kako im se kosa brže masti kada je puste da se osuši na prirodan način. Kako to popraviti?

POGLEDAJTE VIDEO: Ana Nikolić promijenila izgled

Pokretanje videa...

Ana Nikolić 01:04

Ispada da kosa osušena fenom za kosu ima grublju teksturu, pa se ulja na vlasištu pojavljuju manje nego kod kose koja se osuši na zraku. Također, spavanje s mokrom kosom ili vlažnom može uzrokovati masnoću. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Evo što trebate učiniti:

1. Sušite kosu prirodnim putem tijekom dana

Za ljude koji peru kosu noću, ovo bi mogla biti loša vijest. Međutim, sušenje kose tijekom dana značiti će dvije stvari. Prvo će kosa biti izložena suncu i svježem zraku (pod pretpostavkom da idete vani), što će joj pomoći da se brže osuši. Spavanje s mokrom kosom uzrokuje da se ona zapetlja i lakše se zamasti. Naravno, puno je lakše sušiti kosu vani tijekom ljeta, ali moguće je i zimi.

2. Osušite korijen kose s fenom

Njega kose

Ovo je sjajno rješenje ako vas muči masnoća koja se brzo stvori. Sušenjem korijena kose povećava se volumen i sprječava pojava masti.

3. Koristite proizvod za kosu štedljivo

Healthy concept. Woman hand holding damaged long hair with Oil Hair Treatment.

Postoji vrlo malo tekstura kose koje će se prirodno osušiti bez određenog proizvoda i izgledati fenomenalno. Postizanje prekrasne kose osušene na zraku zahtijeva ipak malo napora. Proizvod je vaš prijatelj. Međutim, ako taj proizvod stavite blizu korijena, kosa bi vam se mogla brzo zamastiti. Nanesite serum za kosu štedljivo i samo na vrhove kose.

4. Ne zaboravite suhi šampon

Suhi šampon je malo čudo i rješenje za masni korijen kose. Kada vam se kosa počne mastiti slobodno ga stavite malo na korijen kose.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku