Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Spavate li na jastuku od ljuski heljde manje se znojite i hrčete

Spavate li na jastuku od ljuski heljde manje se znojite i hrčete
5

Sajam domaćih proizvoda na glavnom zagrebačkom trgu, uz odjeću i hranu, nudi opremu za dom. Ima i posteljine za pse. Ovisno o veličini, jastuci su između 110 i 500 kuna, a prostirke od 30 kuna

Bavimo se uzgojem bezglutenskih žitarica. Imamo puno heljde, pa i jastuke punimo heljdinim ljuskicama. Tko spava na njemu manje će se znojiti i hrkati, rekla je Tamara, koja na sajmu Kupujmo hrvatsko prodaje proizvode OPG-a Pocedulić iz Gornjega Kućana pokraj Varaždina.

Punjenje od heljde je u jastučnicama od pamuka s patent zatvaračem, koje se mogu skinuti. OPG proizvodi i razne vrste brašna, a od heljde rade i pahuljice za doručak koje stoje 15 kuna (200 g) te krekere koji su 20 kuna (150 g). Sajam Kupujmo hrvatsko održava se na Trgu bana Jelačića u Zagrebu 22 put. Jučer je od ranog jutra bila gužva. Izlagača je 260, a njihovi proizvodi mogu se kupiti još danas do 19 sati.

- Volim akciju Kupujmo hrvatsko jer mogu kupiti nešto čega nema u prodavaonicama, poput rukotvorina, a uvijek ima i proizvoda velikih proizvođača koji su jeftiniji nego inače - rekla nam je umirovljenica.

Zatekli smo je pokraj štanda na kojem prodaju Labud, gdje su prodavali i Kisko ocat. Za pet kuna kupila je litru jabučnog octa, a toliko je platila i pola litre Čarlija za pranje posuđa. Sanitar Strong i Fresh u pakiranju od 650 mililitara stajali su 10 kuna, 750 mililitara WC Sanitara bilo je osam kuna, a dva kilograma deterdženta za rublje Oliver 20. I kozmetika Olival bila je između 20 i 50 posto jeftinija nego inače.

Ivanićplast iz Ivanić Grada prodaje razne proizvode od tvrde plastike. Kuhače su pet kuna, tanjuri i manje zdjelice 10, a veće 12 kuna. Najviše je WC daski. Stoje između 35 i 140 kuna. One lakše su jeftinije, a cijena ovisi i o vrsti pribora za montažu, je li plastični, metalni ili ima sporo spuštajući mehanizam.

Najveća gužva bila je ipak na štandovima na kojima su prodavali hranu, a mogla se kušati. Gotova salata od hobotnice u staklenci od 720 grama stoji 150 kuna: Radi je Riba Dražin iz Kaštel Kambelovca, koja ima i slane srdele i inćune. Cijene kilograma su 150 i 200 kuna, ali ima ih i u manjim pakiranjima.

Istarska tvrtka Zigante tartufi prodaje čips s tom skupocjenom “gljivom”. Vrećica od 150 grama je 39 kuna. Tvrtka Suveniri Bračka prodaje predmete od slavnoga kamena. Svijećnjaci su od 30 kuna, a mužari od bračkoga kamena, ovisno o veličini, 80 i 100 kuna. Unikatni bodiji za bebe s našivenim ukrasima samoborske Itane stoje 60 kuna, a oni na kojima su ukrasi otisnuti upola su jeftiniji. Toliko stoje i bodiji bez rukava obrta Iva. S rukavićima su pet kuna skuplji. Tvrtka Leptirić MTČ Štrigova bodije prodaje za 20, a pidžame za 60 kuna.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

GAZE DRUGE DA BI USPJELI: Ovo je najzločestiji horoskopski znak