Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0
Foto: Dreamstime_/ILUSTRACIJA
SAVJETUJU STRUČNJACI

Spremate se za veliko čišćenje? Ove stvari nemojte nikad baciti

Ako se spremate organizirati stvari ili prostorije u vašem domu onda ove stvari ne biste trebali bacati jer će vam zasigurno zatrebati, ali i dobro doći

Provoditi više vremena kod kuće znači da ćete se sigurno barem jednom dok ste kod kuće baciti na organizaciju nekih stvari u  domu. Biti izvrstan u organiziranju znači znati prenamijeniti obične predmete iz kućanstva u izvanredne stvari. Od kutija za cipele do dječje odjeće, donosimo nekoliko glavnih predmeta za kućanstvo koje profesionalni organizatori ne bi nikada bacili u smeće. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Prašina 01:16

1. Kutije za cipele

Sjećate se dana kada ste kupili svoje omiljene cipele? Međutim, sjećate li se gdje vam je kutija za cipele? Jeste li je zadržali? Ono što je bitno je to da ne morate kupovati nikakve nove proizvode za organiziranje jer većina ljudi ima dovoljno kontejnera po svojim domovima koji se mogu prenamijeniti za držanje drugih stvari. Jedna stvar koju ne smijete bacati su kutije od cipela. Samo pripazite da označite vanjsku stranu kutije kako biste znali što je unutra.

2. Plastične posude s poklopcima koji nedostaju

Kao što ste pronašli samo jednu čarapu u perilici za pranje rublja tako ćete sigurno pronaći i posudu bez poklopca. Umjesto bacanja spremnika, prenamijenite ga. Pravokutni ili četvrtasti spremnici bolje će vam koristiti nego okrugli. Takve posudice možete iskoristit kao spremnike za organizaciju.

3. Važni dokumenti

Dok pokušavate organizirati stvari u svom domu ili uredu, mogli biste naići na neke važne dokumente. Trebate li ih zadržati ili ih trebate baciti? Općenito govoreći, nikad se ne savjetuje bacanje pravnih, stambenih ili poreznih dokumenata.

4. Šalice

Imate li hrpu starih šalica za kavu koje skupljaju prašinu u ormariću? Obrišite ih i upotrijebite ih kao moderne ukrase. Zanimljive šalice koje vam ni čemu ne služe možete koristiti kao držač olovki na stolu.

5. Naljepnice

Ako se ozbiljno želite baviti organizacijom, morate imati naljepnice. Označavanje je vrlo važno. Označavanje vanjske strane spremnika ili rubova polica uvelike će vam pomoći i olakšati vam posao. Podsjeća vas koje su stvari na kojem mjestu, tako da ih možete lakše pronaći.

6. Spomenari, albumi, fotografije

Ne znate hoćete li zadržati stari album ili stara pisma i slično? Bilo što jedinstveno, poput rukom napisanih bilješki, starih fotografija ili originalne umjetnosti, također treba pažljivo razmotriti prije bacanja. 

7. Dječja odjeća

Spremite dječju odjeću i dječju opremu. To je pogotovo dobra ideja ako planirate imati više djece u budućnosti.

8. Kutije za račune

Račune držite zajedno u jednoj kutiji, ili ih organizirajte u dvije - plaćeni i neplaćeni.

9. Predmeti koji zapravo nisu vaši

Ako pokušavate počistiti za drugim ljudima, možda biste htjeli razgovarati s njima umjesto da sami odlučite nešto baciti. Nikada nemojte baciti nešto što vam ne pripada bez pristanka vašeg partnera, supružnika ili djeteta, piše Reader's Digest.

Komentari 0
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje