Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0
Foto: Dreamstime_/ILUSTRACIJA
SAČUVAJTE ZDRAVLJE

Spriječite kvarenje: Evo gdje u hladnjak treba spremiti svaku namirnicu i koliko mogu stajati

Namirnice koje trebaju biti na jako niskoj temperaturi uvijek stavljajte na najnižu policu u hladnjaku, jer je u tom dijelu hladnjaka temperatura najniža. I pregledavajte ju redovno, kako biste bacili pokvareno

Tijekom visokih ljetnih temperatura posebno je važno voditi računa da namirnice koje smo donijeli iz trgovine što prije stavimo u hladnjak, kako ne bi došlo do razmnožavanja bakterija i truljenja voća i povrća. Voće i povrće trebalo bi biti u hladnjaku najdulje u roku od dva sata, a meso u sat vremena. No nije svejedno ni to kako slažete namirnice u hladnjaku, jer ni temperatura u njemu nije ista u svim dijelovima. Također, vodite računa o tome da je ambalaža namirnica čista i cijela, odnosno po potrebi ih dodatno zamotajte, kako prljavština ili sukrvica ne bi curile po hladnjaku.    

Komentari 0
ANKETA Koliko novca smatrate da je pristojno dati za krizmu?
PROLJETNE FEŠTE

ANKETA Koliko novca smatrate da je pristojno dati za krizmu?

Nekada su se krizmanici veselili ručnom satu ili komadu nakita koje je poklanjao kum/a. Danas se na krizmu ide kao na svadbu, a većina ljudi daje novac