Lifestyle

Komentari 0

Spuštajte rolete noću za više topline i uštedite na grijanju

Spuštajte rolete noću za više topline i uštedite na grijanju

Ako se tijekom zimskog razdoblja pojavi sunce, rastvorite zastore kako bi zrake ušle unutra i zagrijale stakla na prozorima, što će pogodovati i povišenju temperature

Kako biste uštedjeli na računima za grijanje, smanjite malo termostat. Smanjenjem sobne temperature za 1°C možete uštedjeti 10% na računima za grijanje, kao i spriječiti emisiju velike količine CO2 godišnje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Spuštajte vanjske rolete jer one mogu poboljšati termalnu izolaciju tijekom sezone grijanja noću. Odmaknite zavjese, namještaj i druge prepreke ispred radijatora, ventilacijskih otvora i izvora prirodne svjetlost. Radijatori ne smiju biti zaklonjeni zavjesama i namještajem. Sušenjem rublja na radijatoru također prekidate grijanje. Pokriven i zaklonjen radijator je izoliran i nema pravog učinka.

Radijatore i redovito čistite kako nečistoće ne bi otežavali prijelaz topline. Ako otvarate prozor na dulje vrijeme, isključite sustav grijanja ili hlađenja. Ako se tijekom zimskog razdoblja pojavi sunce, rastvorite prozore kako bi zrake ušle unutra i zagrijale stakla na prozorima, što će pogodovati i povišenju temperature.

 Ako postoje pukotine između prozora i zida kroz koje prolazi zrak i u kući postaje hladnije, zatvorite ih odgovarajućim materijalima.

Najčitaniji članci