Lifestyle

Komentari 1

Staru crkvenu zgradu pretvorila u nevjerojatan obiteljski dom

Staru crkvenu zgradu pretvorila u nevjerojatan obiteljski dom

Emily Barratt (37) iz engleskog Rochdale preuredila je staru crkvenu zgradu u luksuznu kuću s osam spavaćih soba. Velik dio radova na obnovi je napravila sama

U siječnju prošle godine, Emily Barratt i njezin suprug kupili su imanje u Middletonu u iznosu od 4,1 milijun kuna. Kuća je bila u lošem stanju, a stvari prethodnih vlasnika bile su po svuda razbacane. Krov je prokišnjavao, a razbijeni, stari prozori su očajnički trebali zamjenu. Emily je ovu staru crkvenu zgradu pretvorila u luksuznu kuću s osam spavaćih soba.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Živjeli smo u vrlo maloj vikendici pa smo željeli imati puno prostora. U ovoj velikoj kući vidjela sam toliko potencijala i vjerovala sam da ju mogu pretvoriti u savršenu obiteljsku kuću - objasnila je Emily, koja radi kao umjetnica keramike.

Emily je zatražila pomoć građevinara u obnavljanju krova, postavljanju novih prozora i rušenju zida između kuhinje i blagovaonice, a ostatak obnove je dovršila sama.

Započela je sa spuštanjem stropa u glavnoj spavaćoj sobi, zatim je ožbukala ostatak soba i prešla na estetiku.

- Najteže je bilo popločati podove i položiti tepihe. Naučila sam se raditi oboje, ali to su prilično teške fizičke radnje, a ja nisam najjača osoba - dodala je Emily.

Najviše je potrošila na obnovu kuhinje jer je trebala zamijeniti sve uređaje. Tamni pod i staromodne ormariće je zamijenila za elegantni kameni pod i moderne radne ploče.

Sve spavaće sobe su u potpunosti preuređene, uključujući i dječje koje sada izgledaju živopisno i uzbudljivo. Jednu spavaću sobu je pretvorila u obiteljsku teretanu, a garažu u otmjeni bar.

Iako kuća još nije gotova, ona sada vrijedi oko 7.440.300 kuna, piše Mirror.

Najčitaniji članci