Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
17 komentara

Stigao je na Čiovo: Ribafish doplivao do posljednjeg otoka

KRAJ PRVE ETAPE Prvu dionicu Dubrovnik-Koločep Ribafish je preplivao 6. srpnja. Projektom RokOtok spaja otoke i ljude na spomen na sina Roka

Èiovo: Ribafish došao do samog kraja svoje plivaèke avanture za ovo ljeto
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
17 komentara

Domagoj Jakopović Ribafish stavio je zastavicu na 17. otok do kojeg je doplivao - Čiovo. Dionica Drvenik Veli-Čiovo duga je pet kilometra, a posljednja je u prvoj etapi projekta RokOtok. 

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Objavljuje RokOtok u Utorak, 30. srpnja 2019.

Plivanjem Ribafish spaja otoke i ljude, a prvu dionicu Dubrovnik-Koločep preplivao je 6. srpnja. Projekt RokOtok pokrenuo je na spomen pokojnog sina Roka, s kojim je želio osvojiti sve otoke. Budući da se to nije ostvarilo za vrijeme Rokova života, Riba je to odlučio napraviti ovog ljeta, kao uspomenu na svoje dijete. Cilj je plivanjem povezati svih 50 naseljenih hrvatskih otoka.

Najdulja dionica koju je dosad prešao bila je 17 kilometara od Mljeta do Korčule.

Osim što pliva za svog sina, Ribafish se na svakom otoku druži s djecom te ih podučava o ekologiji. Tijekom projekta zavoljela su ga i djeca i mještani.

- Nitko još nije napravio tako nešto. Otočani su jako sretni da se netko sjetio i njih. Svi nam prilaze i hvale projekt - rekla je dr. Ana Štanfel koja je s Ribafishem na brodu provela više tjedana i brinula se za njegovo zdravlje. 

Èiovo: Ribafish došao do samog kraja svoje plivaèke avanture za ovo ljeto | Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Projekt su podržali i mnogi plivači pa su se Ribafishu pridružili Dina Levačić i Toni Pavičić Donkić.

- Čim sam saznao da Ribafish pliva i tako spaja otoke, odmah sam mu se pridružio. Svaka mu čast na projektu, odličan je. Nešto takvo nam je definitivno trebalo - rekao je poznati plivač.

Pogledajte priču o Ribafishu, roditeljskoj ljubavi i Jadranu

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message