Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Štikle koje je dizajnirala naša Puljanka prodaju se na ASOS-u

Štikle koje je dizajnirala naša Puljanka prodaju se na ASOS-u
1

U sklopu tvrtke u kojoj radi, nastao je i brend z_code_z u kojem je partnerica s vlasnicom Stylish Shoesa. Njihove cipele prodaju se na Asosu i drugim platformama za online prodaju

VIDEO

Puljanka Nataša Ornella Herak u Kinu je otišla davne 2006. godine na poziv da dizajnira kolekciju za jedan zagrebački dućan i veleprodaju. U to vrijeme zatvorio se brend ručno rađenih cipela Mirakul, iza kojeg je s njom stajala i Dubravka Sarjanović. 
Priča nam kako se sve posložilo tako da prihvati ponudu. Put na Istok bio joj je veliki izazov i nije joj bilo teško ostaviti život u Hrvatskoj.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:49

- Na Kinu kao zemlju sam se priviknula odmah i niti jedan dan u svih ovih 14 godina nisam osjetila nostalgiju ili dvojbu u svoju odluku da odem iz Hrvatske. Život je ovdje drugačiji u nekim sferama ali na kraju dana, sve se nekako svede na klasičan lifestyle žene koja radi. Nemam radno vrijeme te mi se često dogodi sistem kuća-posao, ali sama spoznaja da ovdje u bilo koje doba noći možete otići na večeru, piće ili skoknuti po sok, daje osjećaj velegrada. Život je jako brz i hektičan ali meni to odgovara - govori Nataša.

To je bio odličan potez, jer danas je generalna menadžerica i voditeljica dizajnerskog tima u tvrtki Stylish Shoes. U sklopu tvrtke, nastao je i brend z_code_z u kojem je partnerica s vlasnicom Stylish Shoesa. Njihove cipele prodaju se na Asosu i drugim platformama za online prodaju. Neke Hrvatice zasigurno ih imaju u svom ormaru, a da niti ne znaju da je za njih zaslužna sunarodnjakinja.

Tvrtka Stylish Shoes isključivo se bavi veleprodajom cipela, a kupci su po cijelom svijetu.

- Većina klijenata je iz Engleske i Amerike gdje se nalaze brendovi koji su poznati mlađoj populaciji. Većina njih svoje brendove prodaje na Asosu i na ostalim e-commerce platformama. Brend z_code_z osmislila je sama.

- Sama radim sve, od dizajna do prezentacija Asosu, strategija i planova za narednu godinu, dok se Yaya bavi komunikacijom s tvornicama i tehničkim dijelom poslovanja s obzirom na to da je Kineskinja - objašnjava. Dodaje kako je u brendu partnerica i mozak svega. 

- Brend je novi i želim shvatiti koja je to cura koja ga kupuje i saznati što ona želi vidjeti u budućoj kolekciji tako da sam zasad jedini dizajner. S vremenom ćemo širiti tim sukladno rastu poslovanja - govori Nataša.

Objasnila je i kako izgleda proces stvaranja cipele u brendu.

Banu snake effect square toe ankle boots with sock detail available now on @asos #zcodez #shoes #loveshoes #fashion...

Objavljuje Z_code_ZPonedjeljak, 30. prosinca 2019.

- Proces izgleda tako da osmislim dizajn, izaberem materijal i ostalo, predam ga djevojci koja vodi brend u smislu tehničkog djela, od narudžbe uzoraka u tvornicu do slanja i sve dokumentacije. Kad su uzorci gotovi za ASOS onda ili im pošaljemo sve ili ja odlazim u London. Ovisi i o sezoni jer ASOS bira kolekciju svakih dva mjeseca. S obzirom na to da me strah da će mi nešto faliti uvijek napravim previše, ali recimo da pokažem oko 50 modela i onda kupci u Asosu biraju iz ponuđenog što žele kupiti - govori pa dodaje kako ona nije zadnja koja bira što će se od toga u Asosu prodavati.

- Kolekcije se izrađuju puno unaprijed tako da mi imamo naručeno sve do kraja kolovoza. Sada u ožujku se bira kolekcija za rujan do studenog. S obzirom da smo novi brend imali smo mali budžet od ASOS-a, ali smo uspjeli proširiti ponudu i rastemo stabilno - priča Puljanka. Odobreni su i od PETE, najveće svjetske organizacije za prava životinja. Ističe da su radili testove u Španjolskoj te da u proizvodima nema ničeg životinjskog podrijetla, niti u ljepilu. 

Kada radi cipelu, najviše razmišlja o tome tko će ih kupiti i o cijeni. Na Asosu se prodaju po cijeni od 26 do 48 dolara. U ponudi imaju cipele pete do 8 cm.

Aleta black croc strappy sandals with statement heel available now on @asos #zcodez #shoes #loveshoes #fashion #itshoes...

Objavljuje Z_code_ZUtorak, 3. prosinca 2019.

- Ne želim raditi visoku seksi cipelu prvo jer su nam klijenti u veleprodaji svi glam brendovi, a drugo jer imam neku sliku žene u glavi pa samim time tako i radim modele. Trendi, ali udobnije na nižoj peti - objašnjava.

Nema neku posebnu formulu za inspiraciju, ali ju najviše inspiriraju materijali i nove potpetice. 
- Nekad se dogodi da mjesec dana ne osmislim ništa novo i onda u jednu večer smislim cijelu kolekciju - otkriva dizajnerica. Od prototipa do uzorka treba joj oko 10 dana.

Nizozemci iz Lipika: Na našoj farmi rastu riža i stare jabuke
Nizozemci iz Lipika: Na našoj farmi rastu riža i stare jabuke

Nema modni uzor, ali sviđaju joj se Celine, Jacquemus, Chloe, Saccai, Monse i Armani, po kako kaže, savršenstvu materijala i krojeva. 

- Moda se brzo mijenja i tako mi se mijenjaju i favoriti. Percepcija lijepog se mijenja iz sezone u sezonu pa tako i ja gledam što rade svi aktualni brendovi - rekla je.

We hope your Tuesday is as elegant as our Amaka blush croc heeled mules. Get them now exclusively on @asos #zcodez...

Objavljuje Z_code_ZUtorak, 3. prosinca 2019.

Pitali smo ju što radije odabire - udobnost ili estetiku.

- Kad si mlad gledaš na estetiku, a sad je udobnost na prvom mjestu. Tehnologija u proizvodnji je toliko napredovala tako da su i udobnost i štikla izvedivi na jednom modelu bez obzira na visinu pete. Da nije tako, ni Louboutin ne bi opstao - ističe Herak.

Privatno preferira kaubojske ili vojničke čizme i tenisice, a za ljeto ravne sandale i Birkenstock.

- Živim u velikom gradu, moj tempo života je jako brz. Moram biti brza i da mi je udobno. Iskreno, ne znam ni dobro hodati u visokim štiklama - govori. Dodaje kako bi svaka žena u svom ormaru trebala imati ono u čemu se osjeća odlično, nebitno koji je to model.

- Recimo, ja sam sebi wow u kaubojskim čizmama, a moja mama u crnim salonkama na petu, tako da mislim da tu nema pravila - zaključuje Nataša.

Istaknula je kako su kaubojske i čizme do koljena u modi.

- Po Tjednima mode od prošle sezone vidljiv je trend vojničkih čizama koji su pokrenuli Bottega Veneta i Prada. Sajam u Italiji mi je to potvrdio jer je bilo puno tih modela kao i kaubojskih koji sigurno ostaju. Također su 'in' čizme s manjom strukturalnom petom visine do koljena. Čizme do pola koljena u nijansama karamele i s krokodilskim uzorkom ćemo viđati sigurno. Danas nije lako predvidjeti što će biti 'in' jer se dogodi da netko lansira nešto usred sezone i to postane instantni hit. Kao što sam rekla, sve se jako brzo mijenja. I više ne postoje pravila ni sezone. Sandale se nosi zimi, a čizme u ljetnim mjesecima. Danas nije lako biti dizajner - priča dizajnerica.

Iz Engleske sam došla na Brač, živim u 12 m2 slamnate kućice
Iz Engleske sam došla na Brač, živim u 12 m2 slamnate kućice

Dodaje kako će se na ljeto nositi natikače na block petu, sandale s jačim remenčićima cilindričnog oblika i pastelne boje. Što se tiče peta, trenutno su u modi kaubojske, niže i strukturirane pete.

How bad do you want them? Our chocolate croc cowboy boots are made from vegan leather and easy to style. Available now...

Objavljuje Z_code_ZUtorak, 3. prosinca 2019.

- Svi žele nešto drugačije posebno i ludo. Od prošle zime možemo vidjeti sve više i više brendova koji lansiraju bar 2-5 modela s drugačijim petama. Sve je krenulo s prozirnim petama prije četiri godine i sad je čizma s drvenom okruglom petom potpuno normalna, ali to nije komercijalno. Ako gledamo prodajno to će uvijek biti neka stabilnija block peta bez dramatičnosti, a dramatičnost će biti druga opcija u kupovini - objasnila je.

Što se tiče boja, crna je uvijek in. U trendu je i bijela.

- Bilo je i puno zmijskog dizajna i neonskih boja, ali to je trend od mjesec dana. Nakon toga se opet sve vraća na bazične tonove crno, bijelo, puder i pastelne boje. Za zimu je boju vina zamijenila boja konjaka, a umjesto zmije postao je popularan uzorak krokodila - kaže Nataša.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

13:25
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku