
Svatko tko je letio ima svoje mišljenje o hrani koja se poslužuje u avionu, a stjuardese, koje pomažu u pripremi i posluživanju ovih obroka, savjetuju da neke od njih ne konzumirate
Lifestyle
Komentari 3Svatko tko je letio ima svoje mišljenje o hrani koja se poslužuje u avionu, a stjuardese, koje pomažu u pripremi i posluživanju ovih obroka, savjetuju da neke od njih ne konzumirate
Stjuardese su otkrile koju hranu i piće treba izbjegavati kada letite u avionu. S obzirom da one sudjeluju u pripremi te hrane, znaju što nije najpametnije konzumirati.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Prije svega voda i topli napici su područje u kojem bi putnici, prema njihovom mišljenju, trebali biti oprezni. Iako je flaširana voda u redu, vodu iz slavine treba izbjegavati, objasnila je jedna stjuardesa za HuffPost.
- Sve se svodi na to koliko se često cijevi čiste - rekla je, dodajući da se voda iz slavine često koristi i za kuhanje kave i čaja.
Pića s kofeinom također dehidriraju - još jedan razlog da ih izbjegavate tijekom putovanja. I prije nego što stavite led u piće, razmislite još jednom. To se također često radi koristeći istu vodu iz slavine.
Alkohol isto negativno utječe na vaše tijelo kada ste na velikoj visini, opet zbog dehidracije, kao i niže razine kisika u tijelu tijekom leta. Tlak u kabini aviona niži je od onog na koji smo navikli, što znači da tijelo teže uzima kisik. To može dovesti do ošamućenosti i potencijalno učiniti putnike pijanijima u zraku nego što bi bili na kopnu.
Odresci i fileti još su jedna kategorija hrane koju treba izbjegavati, rekli su pratitelji, uglavnom zato što su uvijek previše pečeni i suhi.
Što se tiče tjestenine i juha, obično imaju puno soli na letovima, dijelom zato što niski tlak znači da te skupine hrane imaju manje intenzivan okus pri niskom tlaku, zbog čega ih obilno začinjavaju. U to spadaju i sendviči.
Treba pripaziti i na namirnice koje se čuvaju u hladnjaku, piše Indy100.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+