Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Što cipelu čini udobnom: Bitan je oblik kalupa, a i unutrašnjost

Što cipelu čini udobnom: Bitan je oblik kalupa, a i unutrašnjost

Moda je posljednjih godina naklonjena onima koji ne žele patiti za nju, stoga danas imamo niz kalupa koji djeluju udobno. No ne čini svaki dizajn široke forme dobru i udobnu cipelu

VIDEO

Ako vam se čini ponekad da je teško kupiti udobnu cipelu, iako je sve prepuno ravnih modela, nije to ništa čudno - mega proizvodnja modnih dodataka daje nam dojam da imamo veći izbor, no to nije tako. Kad tražimo udobnu cipelu, potraga ponekad postaje nesnosna, stoga je dobro definirati - što zapravo cipelu čini udobnom. Iako tenisice vladaju stilovima, udobnost zahtijevamo i od drugih ravnih cipela kojih ima masa.

Osim toga što udobna cipela nema potpeticu, tu je i čvrsti potplat, kao osnova udobnosti i stabilnosti. Naime, što je potplat jači, to će cipele biti stabilnije. Čvrst potplat također bi trebao osigurati dovoljno podloge između stopala i tla, jer ako je potplat pretanak i fleksibilan, par cipela za hodanje može ozlijediti vaša stopala.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Varaždin: Jelena Rančić i Sanja Mravlinčić zajedno su radile izložbu o cipelama 03:12

Dobro je razmisliti i o ulošcima od pjene koji se stavljaju u samu cipelu. Naime, oni stopalima daju udobnost, a među najboljima su oni od memorijske pjene jer preuzimaju oblik stopala za maksimalnu udobnost.

Roza Bakica iz Zagreba obožava modu i traži dedu u dobroj formi
Roza Bakica iz Zagreba obožava modu i traži dedu u dobroj formi

Podstava u cipelama trebala bi osigurati da stopala ne klize i ne trljaju se, bez ograničavanja fleksibilnosti. Kad kupujete nove cipele, provjerite unutrašnjost.

Idealno bi bilo da vaše cipele imaju podstavu na gornjem dijelu, sa strane stopala i oko gležnja. Ako kupujete štikle, one bi trebale imati podstavu oko peta i prstiju jer ćete vjerojatno opteretiti ta područja dok hodate. Dodatna podstava jamči udobnost, a možete biti sigurni da nećete dobiti žuljeve, savjetuje Comunity made.

Ključna je i sama veličina cipele - često se desi da se veličine i brojevi razlikuju od proizvođača do proizvođača. Iako nam to zna biti nejasno, na kraju moramo saznati koji je naš broj u kojem brendu - desi se da nosimo 38 tenisice, a 39 cipele i slično.

No ako je teško micati nožnim prstima, cipele su preuske i dugoročno će biti neudobne.

Zlatni efekti: Sjajne naušnice pročišćenog, okruglog dizajna
Zlatni efekti: Sjajne naušnice pročišćenog, okruglog dizajna

Neki brendovi imaju široke i uske modele, stoga je lako izabrati. No, stopalo se s godinama zna proširiti, stoga to postaje važan faktor pri kupnji cipela s godinama.

Cipele će vam biti udobne samo ako kupite odgovarajuću veličinu. Veličina cipela također može varirati ovisno o materijalima korištenim u procesu proizvodnje.

Također je najbolje kupovati cipele poslijepodne jer stopala znaju oticati tijekom dana. Ako planirate nositi cipele s čarapama, ponesite čarape sa sobom kada idete na probu.

Osim bolova u stopalima, nošenje neudobnih cipela može nam uzrokovati ozbiljne probleme sa zdravljem, kao što su bolovi u zglobovima, spušteno stopalo i slično.

Također je moguće dobiti kurje oko, žuljeve, probleme s noktima, hodom i kretanjem.

Kako izabrati idealnu ogrlicu: Top 5 ključnih večernjih modela
Kako izabrati idealnu ogrlicu: Top 5 ključnih večernjih modela

Neudobne cipele također mogu uzrokovati loše držanje jer je teže držati ravna leđa kada vas stopala bole.

Cipele trebaju biti dovoljno stabilne da izdrže težinu tijela. Osim toga, bitan je i sami oblik, modni trendovi donose nam niz varijanti, no dio toga ne pristaje nam ne radi stila, već iz banalnog razloga - stopalu nije udobno.

Stoga, valja voditi računa o tome da nije svaki oblik za svako stopalo, što već smanjuje izbor - a to je dobro da se previše ne gubimo u biranju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti
OD 28.4. DO 4. 5. 2024.

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti

Osamljene Djevice će biti nagrađene pojavom srodne duše koja će samozatajno osvojiti njihova srca. Strijelac će se suočiti s neplaniranim obavezama i povećanom odgovornošću
Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?
25 PITANJA

Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...