Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
25 komentara

Što kada ne može do vrhunca? Dva su načina za uzbuditi ženu

Među glavnim razlozima zbog kojih žene teško doživljavaju vrhunce je pretjerana briga o drugim stvarima, nedovoljno znanja o tome kako se uzbuditi, ali i nedostatak vremena za 'napaljivanje'

Dreamstime
Foto: Dreamstime
25 komentara

Dva su načina na koja se žena može uzbuditi. Jedan je taktilni, diranjem, a kod većine žena najosjetljivije su grudi, klitoris i vagina. Drugi je ‘napaljivanje’ mislima, kaže Vivienne Cass, autorica knjige “The Elusive Orgasm: A Woman’s Guide to Why She Can’t and How She Can Orgasm”.

- Naši su živci direktno povezani s mozgom i genitalijama, pa misli koje kreirate u mozgu utječu na uzbuđenje. Važno je znati da će vas neke misli uzbuditi, a neke će imati potpuno suprotan učinak. Da biste se lakše doveli do orgazma, zamislite u mozgu prekidač koji možete uključiti ili isključiti – objašnjava autorica.

Foto: Promo

Da biste ga uključili, savjetuje da maštate. Važno je naučiti što vas uzbuđuje.

- Zatvorite oči. Razmišljajte o nekome tko vam je seksi. Prisjećajte se nekog trenutka koji vas je uzbudio i u kojem ste uživali, ili neke scene iz filma, ili knjige koja vam je seksi – kaže. Objašnjava da ćete, razmišljajući na taj način, odaslati pozitivne, uzbuđujuće signale prema klitorisu. No ono što će vas “ohladiti” je razmišljanje o seksu kao o nečemu što je loše, krivnja jer uživate, kao i pretjerano razmišljanje o tome da ne možete doživjeti orgazam. No ne smijete se previše koncentrirati na zadovoljavanje partnera, a svoje potrebe zapostaviti.

Fotolia EROTSKA ŠAPUTANJA Kada ste blizu vrhunca, recite mu - to je ono što on želi čuti

- Osjećate li se privlačnom partneru, i to će podići uzbuđenje. Spoznaja da vas želi pomoći će vam da se fokusirate na svoje seksualne osjećaje. A što ste uzbuđeniji, to se i vi više fokusirate na aspekte partnera koji su vam najprivlačniji. Psihološke i fiziološke promjene, kao vlažnost kod uzbuđenosti, dolaze zajedno – objašnjava autorica.

Među glavnim razlozima zbog kojih žene teško doživljavaju orgazme je pretjerana briga o drugim stvarima, nedovoljno znanja o tome kako se uzbuditi, ali i nedostatak vremena za “napaljivanje”, tvrdi autorica.

Fotolia NE ŠTEDITE NA KOMPLIMENTIMA Ne sramite se, davanje naredbi dovodi vas do užitka iz snova...

- Postoji više načina na koje možete iskusiti orgazam nego što postoji recepata za kolače. Sve ovisi o vašem raspoloženju, atmosferi, koliko je partner sposoban, koji vam je dan u ciklusu te mnogim drugim faktorima koji utječu na to kako razmišljamo, a znamo da je ‘napaljenost’ povezana baš s mislima – zaključuje autorica.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message