Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Što učiniti ako u obitelji imate podijeljena mišljenja o koroni

Što učiniti ako u obitelji imate podijeljena mišljenja o koroni

Ako ste izbjegli druženja za Božić i doček Nove godine, možda pripadnici obitelji sada žele zajedničke ručkove ili pak posjete. No, smatrate li da to ugrožava vaše ili njihovo zdravlje, unaprijed se pripremite na te situacije

VIDEO

Vaše zdravlje i sigurnost su najvažniji, ali kada su u pitanju obiteljske emocije i kada izgledi da ne odete kući za praznike postanu stvarnost, može postati teško održati svoje granice. Kako bi se lakše nosili s novom normalnošću praznika i onog što slijedi, terapeuti su otkrili svoje savjete kako kroz ovu neugodnu obiteljsku dinamiku.

POGLEDAJTE VIDEO (savjeti za jak imunitet):

Pokretanje videa...

01:35

Što učiniti ako vaša obitelj pandemiju ne shvaća ozbiljno?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Normalno je osjećati se tjeskobno i nekontrolirano ako vaša obitelj ne želi ozbiljno primijeniti zdravstvene mjere vezane za Covid-19.

- U ovoj situaciji usredotočite se na ono što možete kontrolirati: svoje ponašanje i izbore - kaže terapeutkinja Jennie Marie Battistin.

Također će vam koristiti ako uspijete pronaći načine za postizanje mira zbog činjenice da ne možete kontrolirati tuđe izbore.

Pet generacija žena u obitelji: Različite smo, a spaja nas hobi. Obožavamo pripremati slastice
Pet generacija žena u obitelji: Različite smo, a spaja nas hobi. Obožavamo pripremati slastice

Evo jedan primjer kako da promijenite svoju perspektivu kako biste to omogućili, savjetovala  je bračna i obiteljska savjetnica Lisa Marie Bobby.

  • Umjesto da razmišljate ovako: Moj tata bi trebao nositi masku jer će se razboljeti, a onda će zaraziti i mama, koja možda neće preživjeti.
  • Razmišljajte ovako: Moji su roditelji odrasle osobe koje su dovoljno kompetentne procijeniti razinu sigurnosti i donijeti vlastiti izbor o tome kako se zaštititi, baš kao i ja.

Iako su prve misli možda prirodnije, a sekundarne možda neće promijeniti situaciju, tako ćete pomoći sebi.

- Odmah ćete se osjećati mirnijima i osnaženijima da se usredotočite na vlastito zdravlje, dobrobit i granice... i prepustit ćete drugima da čine isto - kaže Bobby.

Kako postaviti granice s obitelji?

- Ako se osjećate krivo što ne želite sudjelovati u velikim obiteljskim druženjima, postavite čvrstu granicu da nije prihvatljivo da sami sebe krivite zbog toga - kaže Battistin.

Granice bi trebale biti čvrste, jasne i rečene s ljubavlju, piše mindbodygreen.

Evo primjera:

- Volim te i tužna sam što imamo neke ključne razlike u pristupu zdravstvenim mjerama predostrožnosti tijekom praznika. Svi moramo raditi ono što vjerujemo da je najbolje. Ja se želim osjećati sigurno i zdravo tijekom praznika i prihvaćam da se vaše mišljenje može razlikovati od mog. Neću moći prisustvovati ovoj prigodi, ali voljela bih da se vidimo preko videa, ako je moguće.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'