Obavijesti

Lifestyle

Komentari 25

Sanjate li često snove o seksu? Evo koje je njihovo značenje

Sanjate li često snove o seksu? Evo koje je njihovo značenje

Ne samo da su snovi o seksu prilično česti, već mogu otkrivati tajne poruke, misli i ideje koje imamo o nekome ili nečemu. To zapravo uglavnom i nisu snovi o intimi, već imaju dublje značenje

VIDEO

Snovi o seksu mogu djelovati kao aktivnost napaljenog uma, no tumačica snova Lara Loewenberg ističe da oni zapravo i nisu uopće o seksu. I ne samo to, već su u tim snovima bitni svi detalji, pa i oni najmanji koje možda ne bismo primijetili.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Spavačica 00:48

Obično se snovi referiraju na neki aspekt našeg stvarnog života i imaju poruke koje treba otkriti u njihovoj simbolici.

- Važno je znati da se snovi o seksu rijetko odnose na fizičku privlačnost, već više otkrivaju nešto na emotivnom, psihičkom nivou - ističe.

Dodaje kako već u budnom stanju znate želite li spavati s nekom osobom u stvarnom životu, ne trebate san da biste to znali.

- Ali ako je ta osoba u seks snovima netko tko vas zapravo ne privlači, vjerojatno je na neki način želite oponašati ili joj se divite, njezinoj osobnosti - tumači.

Zašto treba imati glasan seks - provjerite ovih devet razloga
Zašto treba imati glasan seks - provjerite ovih devet razloga

Ne morate se brinuti ako ste sretno u braku i sanjate o spavanju sa strancima ili svojim šefom. Prema Loewenberg, seks u snu najčešće predstavlja želju za povezivanjem s nekim unutarnjim aspektom te osobe, poput osobine ili ponašanja, a ne s njihovim fizičkim tijelom.

Donosimo 15 uobičajenih snova o seksu.

1. Seks sa strancem ili poznanikom

Ako ste sanjali o seksu sa strancima ili ljudima koje jedva poznajete, možda niste sigurni što je to na njima što vam se sviđa ili želite utjeloviti. U ovom slučaju, Loewenberg predlaže da pogledate što se ističe na liku iz snova.

 love and passion

- Možda je vrlo mišićav ili nešto slično. Ako se neka karakteristika ili osobina stvarno ističe kod osobe u snu, to je ono što za vas ta osoba predstavlja. Dakle, mišići bi predstavljali vašu vlastitu sposobnost da budete jaki, nosite se s teškim situacijama i mišića kroz nešto teško."

2. Seks s profesorom ili šefom

Imajući na umu da spavanje s nekim u snu često predstavlja želju za kvalitetom koju ta osoba ima, sanjati o šefu ili profesoru može značiti da 'želite kvalitete šefa', kaže Loewenberg.

- Želite više ovlasti, želite biti glavni i donositi čvršće odluke. Također bi moglo biti da želite biti u dobrim odnosima sa šefom ili se s njim povezati na neki način kako bi vas poštovali - objašnjava.

3. Seks s bivšim

Nije neuobičajeno sanjati svoje bivše, a ako spavate s njima, najočitiji razlog je taj što vam jednostavno mogu nedostajati.

- Posebno ako ste u sušnom razdoblju ili ako vas vaša sadašnja veza ne ispunjava - ističe.

Možda vam nedostaju neki elementi te bivše veze ili jednostavno želite imati nekoga s kim ćete imati takav odnos.

4. Seks s trenutnim partnerom

Loewenberg ističe da je sanjati seks s trenutnim partnerom prilično uobičajeno, ali ipak treba obratiti pažnju na detalje sna. 

- Gdje ste bili? Je li postojao bilo kakav razgovor između vas ili neki drugi specifičan element u snu? Zato što će ti detalji vjerojatno dati više informacija o tome što ste nedavno povezali ili razgovoru koji ste nedavno vodili - istaknula je.

5. Seks s prijateljem

Ako ste sanjali da ste spavali s prijateljem, ne znači da ste podsvjesno zaljubljeni u njega.

Brojanje ovaca ne funkcionira? Uz ovu metodu ćete lakše usnuti
Brojanje ovaca ne funkcionira? Uz ovu metodu ćete lakše usnuti

- Ponekad se radi o povezivanju ili zbližavanju na nekoj psihološkoj ili emocionalnoj razini. Jeste li nedavno imali intiman, otkrivajući razgovor ili ste prošli kroz slično iskustvo? - istaknula je Loewenberg.

Ovaj bi san, dakle, bio odraz toga kako ste se povezali ili, možda, kako se želite povezati.

6. Seks sa slavnom osobom

Ovdje je jasno - želimo nešto što oni žele ili neke od njihovih karakteristika.

Možda, također, želimo karakteristike lika koju ta slavna osoba glumi, naročito ako ga gledamo kao u nekoj ulozi.

7. Seks u javnosti

Prilično je uobičajeno sanjati o seksu u javnosti ili negdje vani, a najvažnija stvar od svega je lokacija. 

- Okruženje sna, bez obzira na to što se događa, vrlo je važno. Bitno je obratiti pozornost jer ono predstavlja ideju gdje se nalazite u životu i u svom srcu i umu te što osjećate - izjavila je.

Javni seks u snu, dakle, može predstavljati preokupaciju statusom ili priznanjem. I ovisno o tome s kim spavate, možda tražite priznanje za kvalitete koje ta osoba ima.

8. Seksualni snovi u kupaonici

Ako sanjate o seksu u kupaonici, Loewenberg kaže da možda imate - područje svog života u kojem se trebate malo očistiti i olakšati - .

Naked man kissing woman

Partner u ovom snu mogla bi biti poruka vaše podsvijesti da ako prihvatite ponašanje te osobe u svoj život da ćete se time lakše očistiti od negativnosti.

9. Seksualni snovi u kuhinji

U kuhinji se sve vrti oko kuhanja i hrane, pa ako se tamo seksate u snu, 'to je obično dobar znak da se nešto sprema', kaže Loewenberg.

- Za um koji sanja, kuhinja bi značila da smišljate neku ideju ili projekt koji će vas ispuniti emotivno i nahraniti psihološki, a možda i financijski - ističe.

A vaš partner u snu, objašnjava ona, ključ je kvalitete ili ponašanja koje možete integrirati u sebe kako biste pokrenuli svoj projekt.

10. Seksualni snovi o BDSM-u

Ako se BDSM (ropstvo i disciplina, sadizam i mazohizam) pojavljuje u vašim snovima, postoji nekoliko načina na koje možete to promatrati. Prvo, razmislite jeste li vi taj koji dominira ili ste dominirani u snu i zapitajte se kako se osjećate o tome.

U nekim slučajevima ovaj san može značiti da ste na neki način prestrogi prema sebi, kaže Loewenberg.

To također može značiti da želite više kontrole u nekom području svog života ili pak želite da netko drugi preuzme kontrolu. I naravno, to također može značiti da ste jednostavno zaintrigirani mogućnošću i da je želite isprobati u stvarnom životu.

11. Snovi o oralnom seksu

Ako sanjate oralni seks, Loewenberg kaže da ti snovi najčešće imaju veze s komunikacijom jer se oralni seks obavlja na usta.

- Svaki san vezan uz usta gotovo će uvijek biti povezan s načinom na koji ste u posljednje vrijeme komunicirali u stvarnom životu. Dakle, oralni seks može biti posljedica nekog vrlo intimnog razgovora - objasnila je.

Treba obratiti pozornost i na to tko je u snu davatelj i tko je primatelj, jer će to biti povezano s tim tko je započeo ili tko treba započeti razgovor, dodaje.

12. Masturbacijski snovi

Snovi o masturbaciji mogu se odnositi na nekoliko različitih stvari. Kao prvo, kaže Loewenberg, možete biti u suhom razdoblju i vaše tijelo reagira na to. Ali osim toga, dodaje ona, moglo bi biti i da ste zadovoljni sami sobom, zbog nekog stvarnog životnog postignuća.

Međutim, ako često sanjate masturbaciju, napominje ona, to bi moglo odražavati da ste u posljednje vrijeme možda malo previše fokusirani na sebe.

- To također može biti jednostavno vaša podsvijest koja vam govori da nešto morate sami riješiti, na primjer na poslu ili kod kuće -  dodaje ona.

13. Seks u troje ili orgije

Ako sanjate o seksu u troje ili orgijama, Loewenberg kaže da se ti snovi odnose na područje vašeg života u kojem se previše toga dešava te ga treba pojednostaviti.

- Ovaj san mogao bi vam reći da se sada morate usredotočiti na jednu stvar. Imate mnogo stvari koje želite postići, stoga se usredotočite samo na jednu stvar odjednom - objašnjava ona.

A u nekim slučajevima, dodaje Loewenberg, ovi se snovi također mogu odnositi na neodlučnost ili postojanje više smjerova u kojima biste mogli ići. U tom slučaju, kaže ona, trebate donijeti neku odluku, odabrati smjer i krenuti.

14. Snovi o propuštanju seksa

U nekim slučajevima možete sanjati da se spremate imati seks s nekim, ali tada se to ne dogodi, u snu vas prekinu ili ta osoba naprosto ode.

beardy caucasian young guy kissing his woman by the sea

Ti se snovi odnose na osjećaj da je nešto u vašem stvarnom životu nedostižno ili nešto ne možete ostvariti.

- To bi moglo otkrivati da jednostavno nikad nemate priliku za nešto što želite postići, ali bi također moglo biti povezano s nekim područjem vašeg života u kojem jednostavno ne možete pronaći zadovoljstvo, kao što je posao - objašnjava ona.

15. Snovi o neželjenim napadima ili prošlim seksualnim traumama

Dok snovi o seksu mogu biti zabavni, pa čak i ugodni, postoje, naravno, slučajevi sanjanja o neželjenim napadima ili seksualnom napadu, osobito ako ste u prošlosti bili žrtva seksualnog nasilja.

Ako ste doživjeli bilo kakvu seksualnu traumu, Loewenberg kaže da noćne more o tom događaju mogu biti simptom PTSP-a i da ih treba riješiti kod stručnjaka za psihičko zdravlje.

Pogledajte preslatke prizore u zoološkom vrtu: I životinje su dobile svoje omiljene pisanice
Pogledajte preslatke prizore u zoološkom vrtu: I životinje  su dobile svoje omiljene pisanice

Međutim, ako se ovaj san ne čini vezan ni za jedno iskustvo iz stvarnog života iz prošlosti, moguće da imate osjećaj da vas netko dominira ili ste pod pritiskom nekoga tko vama pokušava manipulirati.

Da, snovi o seksu su normalni

Kao što je već spomenuto, snovi o seksu nevjerojatno su česti – i da, posve su normalni. Istraživanja čak pokazuju da otprilike četvrtina ljudi sanja seks jednom mjesečno. I nema diskriminacije među spolovima, doživljavaju ih oba spola otprilike jednako.

- Ne postoji jednostavan način da se točno odredi zašto imamo snove koje sanjamo, ali ono oko čega se većina stručnjaka slaže jest da na snove utječu i vanjski čimbenici poput temperature, položaja spavanja, partnerovo hrkanje... te unutarnji čimbenici poput stresa, tjeskobe, razmišljanja o danu te niz drugih uvjeta - izjavila je seksologinja Gigi Engle.

Od gledanja užurbanog ljubavnog filma prije spavanja, čak i spavanja na trbuhu, mnoštvo čimbenika može potaknuti san o seksu, pa umjesto da brinete zašto ste sanjali baš taj san, pokušajte shvatiti što vam pokušava reći, piše mbg.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...
OTKRIO POZNATI CHEF

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...

Ljudi najčešće pire krumpir pripremaju u vodi i naknadno dodaju začine. Poznati chef s Food Networka je rekao da je to krivi način pripreme i otkrio kako pripremiti savršeno kremasti pire krumpir

Dnevni horoskop za petak 3. svibnja: Ovan mora paziti koje tračeve širi, Lav privlači novac
KAŽU ZVIJEZDE...

Dnevni horoskop za petak 3. svibnja: Ovan mora paziti koje tračeve širi, Lav privlači novac

Pročitajte dnevni horoskop za petak 3. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Dovedite ga do 'ludila': Njegove prave točke za jači orgazam...
SAVRŠENA LJUBAVNICA

Dovedite ga do 'ludila': Njegove prave točke za jači orgazam...

Osim što su vizualni tipovi, muškarci u seksu ne vole dosadu i rutinu, pa želite li ga iznenaditi, u potpunosti depilirajte bikini zonu. Na taj će način vidjeti sve što ga uzbuđuje