Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Stradivari iz Zagreba: Violine majstora Husa gudile su se čak i u njujorškoj operi Metropolitan

Stradivari iz Zagreba: Violine majstora Husa gudile su se čak i u njujorškoj operi Metropolitan

Pretpostavlja se da je Ivan Hus za života izgradio oko 120 violina, a 40-ak do 50 komada završilo je u New Yorku, kaže Ivanov sin Danijel, koji nastoji da se njegovom ocu u Tkalčićevoj postavi spomen-ploča

VIDEO

Punih 20 godina traje borba Danijela Husa da se na kući u Tkalčićevoj ulici 32, gdje je njegov otac, Ivan Hus, jedan od najvećih hrvatskih graditelja violina, šest desetljeća radio, postavi spomen-ploča, dok Povjerenstvo za ploče za označavanje imena ulica i trgova, spomenike, skulpture, spomen-ploče, sakralna obilježja i umjetničke instalacije na sjednici u ožujku 2021. nije usvojilo zaključak kojim se inicijativa prihvaća i daje suglasnost Gradu Zagrebu za pokretanje postupka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Detaljan popis: Donosimo veliki vodič radnih vremena trgovina i šoping centara nedjeljom
AKO VAM NEŠTO ZATREBA

Detaljan popis: Donosimo veliki vodič radnih vremena trgovina i šoping centara nedjeljom

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Veliki tjedni horoskop: Ribe će se svađati s partnerom, a Vage napokon srediti financije
OD 19. DO 25. SVIBNJA

Veliki tjedni horoskop: Ribe će se svađati s partnerom, a Vage napokon srediti financije

Škorpione čeka tjedan povećanih napora, iscrpljenja i stresa, a ni koncentracija im neće biti najbolja. Djevice će briljirati u trgovačkim i novinarskim poslovima
Lažne kremšnite gotove su za 30 minuta, a tope se u ustima
DANAŠNJI RECEPT

Lažne kremšnite gotove su za 30 minuta, a tope se u ustima

Lisnato tijesto tanko razvaljajte, izbodite vilicom i ispecite ga. Potom ga prepolovite i namažite kremom, a drugu polovicu prethodno izrežite na kockice i posložite ih po kremi