Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Stručnjaci su otkrili tajne kako napraviti savršeno i fino vino

Točno je sedam dana do berbe grožđa za vino Sauvignon Blanc. Godina napornog rada se napokon isplaćuje. Od pretakanja vina i analize do pakiranja, slaganja i premještanja bačvi još je mnogo toga za obaviti...

Foto: 24sata Video
6 komentara

Potreban je veliki tim kako bi vino na kraju imalo potrebnu kvalitetu. Jimbo je menadžer vinograda koji je cijeli život proveo na farmi. Njegov zadatak je održavanje i dobivanje najboljih mogućih prinosa. Howard je radnik koji je na šegrtskom programu Vinara Capea što mu omogućava da ide s farme na farmu i skuplja što više iskustva. Stuart je mladi enolog koji radi analize vina i degustira uzorke.

POGLEDAJTE VIDEO:  Cijeli tim sudjeluje u svim aspektima pravljenja vina.

Na plantaži vinove loze radnici prave uzorak vina sauvignon blanc. Prvo se bere grožđe, a onda dodaje šećer i analizira postotak alkohola. Za vino sauvignon blanc potrebno je 12% alkohola. Radnici premještaju teške bačve i pakiraju ih i slažu kako bi napravili mjesta za novu berbu.

POGLEDAJTE VIDEO: Manja zrna i grozdovi u vinogradu daju intenzivniji okus

Nakon što su dva dana preslagivali stvari i pripremali teren za novu berbu, radnici su nezadovoljni jer je udario veliki val vrućine i ubrzao proces zrenja. Postoji mogućnost da će radnici morati brati grožđe i prije roka, ali se još uvije nadaju da će vrućina splasnuti. Zalijevaju vinograd i čiste veliku prešu od 10 tona kroz koju prolazi svo grožđe nakon berbe.

POGLEDAJTE VIDEO: Kod proizvodnje vina, kada prvo grožđe stigne, sve mora biti spremno

Stručnjaci su potvrdili da je vrijeme za berbu i da grožđe izgleda fantastično. Cijeli tim se odlučio prvo malo zabaviti i opustiti uz utakmicu lokalnog tima Stormers jer ih nakon toga čeka težak vikend i naporan fizički rad.

POGLEDAJTE VIDEO: Približilo se vrijeme žetve i grožđe je spremno

 

Više ovakvih videa potražite na intheboxtv.info

 

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message