Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Super ideje kako iskoristiti male staklenke koje mnogi bacaju

Super ideje kako iskoristiti male staklenke koje mnogi bacaju

U takvim staklenkama možete držati grickalice za djecu, male su pa neće previše pojesti. Također, odlične su i za čuvanje boja, sitnog materijala u garaži, za držanje začina...

VIDEO

Male staklene bočice od dječje hrane, ali i od pekmeza, namaza, raznih umaka itd. šteta je bacati jer su fantastične za kućanstvo.

Kao prvo, da biste što lakše skinuli naljepnice, uronite ih u vruću vodu u koju ste dodali malo deterdženta za pranje posuđa. Ostavite nakratko i naljepnice bi se trebale lako ukloniti. Ukoliko na njima ostane ljepila, istrljate to mjesto spužvicom, sa grubljom stranom.

Nemojte ih baciti: Ono što je inače za smeće, dobro je za vrt
Nemojte ih baciti: Ono što je inače za smeće, dobro je za vrt

U takvim staklenkama možete držati grickalice za djecu, male su pa neće previše pojesti. Također, odlične su i za čuvanje boja za slikanje za mališane - istisnite boje iz tube u male staklenke i poredajte jednu pored druge.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Djetetu će tako biti puno lakše slikati, a kada je gotovo, staklenke samo zatvorite. Na ovaj način više neće biti bacanja istisnutih viškova boje kao inače.

Donosimo vam još nekoliko inspirativnih ideja kako ih iskoristiti:

1. Korisne su u garaži. Šarafima pričvrstite poklopce na dasku pa u staklenke stavite sitan materijal, čavle, šarafe i ostalo.

2. Zalijepite magnet na dno staklenke pa u njima držite začine na hladnjaku ili nekoj drugoj metalnoj površini. Na poklopce napišite o kojim začinima se radi.

3. Posadite u njih začinsko bilje i poslažite po kuhinjskom prozoru. Osim što ćete tako imati uvijek svježe bilje pri ruci, izgledat će fantastično.

4. Napravite od njih viseće tegle za sukulente pa ih povješajte po kući. Sve što trebate napraviti je uzeti komad žice i omotati ga oko staklenke tako da na kraju dobijete zgodne visilice.

5. Napravite novu svijeću u posudici. Uzmite ostatke raznih svijeća, otopite ih u mikrovalnoj pa ulijte u staklenku u koju ste prethodno stavili komad fitilja. Ulijevajte vosak i držite fitilj uspravnim pa na kraju ostavite da se osuši.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Deidre Morgan 😄 (@deidre_morgan) on

6. Izradite posudicu za držanje šivaćeg pribora. Na poklopcu napravite mali punjeni jastučić u kojem će se nalaziti igle dok će sama staklenka biti mjesto za pohranu konca, pokojeg dugmeta, ziherice...

7. Ovo će djecu oduševiti. Na poklopac zalijepite neku figuricu, pofarbajte i poklopac i figuricu u istu boju pa u staklenci držite razne sitne stvari koje će razveseliti vašeg mališana - od slatkiša do, na primjer, perlica za izradu nakita.

8. Držite šibice u njima - bit ćete sigurni da su uvijek na suhom.

9. Napravite komplet za držanje soli i papra. Sve što trebate napraviti je samo izbušiti poklopce na nekoliko mjesta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 𝓑𝓻𝓪𝓷𝓭𝔂 𝓢𝓹𝓻𝓪𝓰𝓾𝓮 (@darlingzombie) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ooitschristina (@ooitschristina) on

 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru