Lifestyle

Komentari 7

Super trik: Zašto je na laptop dobro staviti nekoliko kovanica

Super trik: Zašto je na laptop dobro staviti nekoliko kovanica

Ovaj mali trik mogao bi vas spasiti tijekom filmskih maratona i gledanja serija, igranja igrica ili sličnog. Fora je u bakru, koji se nalazi u kovanicama i odvodi toplinu

Kad god pretjerate s radom na prijenosnom računalu, riskirate da ga pregrijete. Međutim, jedan je momak razvio zanimljivu domaću improvizaciju za ovaj problem.

POGLEDAJTE VIDEO: Trikovi za čišćenje

Akinori Suzuki tweetao je sliku na kojoj se vidi kako je uspio ublažiti probleme sa pregrijavanjem svog MacBook Pro-a tako što je poredao kovanice od 10 jena uz vrh prijenosnog računala. Objasnio je da bakreni novčići mogu odvoditi toplinu.

Novčić od 10 jena posebno je dobar novac za upotrebu jer se sastoji od oko 95 posto bakra, piše IFL Science.

Suzuki tvrdi da trik radi jer bakar ima visoku toplinsku vodljivost, što omogućuje brži prijenos topline od plastičnog kućišta računala.

Međutim, mnogi novčići za koje mislimo da su bakar danas zapravo imaju vrlo malo bakra. Za Britance je najbolja koristiti novčić od 1 GBP - koji se sastoji od 70 posto bakra. U Australiji, možda tamo gdje će ovaj trik biti najkorisniji, svi njihovi novčići imaju visok sadržaj bakra, posebno kovanice od 1 centa i 2 centa. Što se tiče Sjedinjenih Država, četvrtine, kovanice od 1 dolara su vaša najbolja opcija. 

Hrvatske kovanice - od kune do lipa, su slitine bakra, aluminija i nikla.

Kao što možete vidjeti iz tuđeg novog dizajna, to se također može primijeniti na stolna računala.

Najčitaniji članci