Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Super trikovi kako očistiti kauč da izgleda kao da je tek kupljen

Super trikovi kako očistiti kauč da izgleda kao da je tek kupljen

Kauč je mjesto na kojem boravi cijela obitelj, a u ponekim obiteljima i ljubimci, stoga nije ni čudno da se brzo zaprlja. Pomoću ovih trikova vratite svom kauču stari sjaj

VIDEO

Ovisno o kvaliteti, kaučevi u prosjeku traju od sedam do 15 godina, piše GoodHousekeeping. Kako bi trajali što duže i izgledali kao da su jučer kupljeni potrebno ih je redovito održavati. Ovi savjeti pomoći će vam da tako i izgledaju:

POGLEDAJTE VIDEO: Mali trikovi za uredniji dom

Pokretanje videa...

čišćenje 00:58
  • Jednom na tjedan ga usisajte i prebrišite.
  • Ako vam to kauč 'dopušta', najprije maknite sve jastuke za sjedenje i temeljito usišite mrvice i prašinu. Ako ih ne možete skinuti, razmaknite ih i usišite sve što se zavuklo između jastuka.
  • Same jastuke i kauč usisavajte s nastavkom s četkom kako ih ne bi oštetili. Jastuke dobro protresite. 
  • Ako imate kauč od prave ili umjetne kože - prebrišite ga od prašine, a potom i zaštitnom kremom. Umjesto specijaliziranih krema, možete se poslužiti i svojim losionima za tijelo. Ako su dobri za našu kožu, neće naštetiti ni životinjskoj ili umjetnoj. 
  • Izbjegavajte sjediti u trapericama ili tamnim kožnim hlačama na kaučevima svijetlije boje, pogotovo na onima od umjetne i prave kože, jer postoji opasnost da će boja prijeći na njih. 
  • Ako imate kućne ljubimce koji se linjaju, za vas je idealan kauč s odvojivom presvlakom koju možete protresti i oprati. No ako je nemate, višak dlaka uklonite rolom sa samoljepljivim papirom. Možete staviti i gumene rukavice te prijeći rukom preko kauča. Na njima će se skupiti sve dlake. Potom rukavice stavite pod vruću vodu i sve će dlake spasti. 
  • Ako nešto prolijete po kauču, reagirajte što prije kako bi spriječili stvaranje mrlja. Koristite se kuhinjskim bijelim papirom i toplom vodom. Čistite mrlju izvana prema unutra laganim pokretima. Ako je ni to ne uklanja, pokušajte sa sredstvom za čišćenje tepiha ili tapeciranog namještaja. 
  • Imate li skidive navlake, perite ih prema uputama proizvođača. Ako nemate, dobro je jednom u par godina profesionalno ga očistiti. 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Dokažite svoje znanje u kvizu: Koliko možete osvojiti bodova?
TESTIRAJTE SE

Dokažite svoje znanje u kvizu: Koliko možete osvojiti bodova?

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...

'Želim da svekrva i svekar budu što dalje od moje obitelji, znam njihovu staru mračnu tajnu...'
'BILI SMO BLISKI'

'Želim da svekrva i svekar budu što dalje od moje obitelji, znam njihovu staru mračnu tajnu...'

Nakon što je otkrila detalje iz djetinjstva, žena po imenu Jodie odlučila je prekinuti sve veze sa obitelji supruga koji je već godinama imao depresivne epizode
Veliki tjedni horoskop: Ovan će biti odlično raspoložen, a Rak planirati brak ili potomstvo
od 14. do 20. travnja

Veliki tjedni horoskop: Ovan će biti odlično raspoložen, a Rak planirati brak ili potomstvo

Djevice će i narednom tjednu mnogo raditi, ali i biti više nego zadovoljni učinkom i rezultatima. Strijelcima će tjedan biti pogodan za zdravstvene zahvate, promjene u prehrani ili rekreaciju