Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Supermoćni printevi: Izdužite liniju pravim odabirom prugica

Supermoćni printevi: Izdužite liniju pravim odabirom prugica
15

Kombinacije uzoraka vizualno izdužuju figuru i "smanjuju" guzu, a ženstveni cvjetni uzorci bezvremenski su privlačni, a nose se i na posao i u svečanim prilikama

Šarenilo je preplavilo kolekcije poznatih dizajnera te mu ove sezone nisu odoljeli ni Louis Vuitton, Suno, Akris i Marc Jacobs. Osim na lepršavim haljinicama, ženstvenim suknjama i bluzama, botanički su se uzorci ove sezone proširili i na hlače, kombinezone te čarape, a za one koji vole šarenilo od glave do pete tu su i cvjetne te točkaste štikle.

Ipak, da biste izgledali dobro, nije dovoljno samo slijediti trend rascvjetanih vrtnih uzoraka, nego trebate pronaći pravi uzorak za svoju figuru. Vitki se mogu okititi izražajnim, krupnijim cvjetovima u kontrastnim bojama. Strateški pozicioniranim tamnim otiscima na tkanini možete u tren oka otopiti kilograme i izgledati vitkije. 

Figuru ćete izdužiti ako uz šarene hlače odjenete blejzer od istog materijala. Ako želite vizualno smanjiti guzu, uz hlače cvjetnog uzorka kombinirajte jednobojni top. Dvoumite li se koju boju topa odabrati, neka vas za promjenu umjesto najdominantnije boje na cvjetnim hlačama inspiriraju sekundarne boje. Kombinaciju upotpunite masivnom ogrlicom ili lepršavim šalom. 

Želite li i na poslu biti trendi, odaberite šare koje su u granicama poslovnog “dress codea” - ponavljajuće, geometrijske motive ili decentne uzorke u zemljanim tonovima. Razigrani proljetni uzorci izgledat će ozbiljnije smirite li ih remenom, decentnim zlatnim nakitom i salonkama.