Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

'Supruga je bila na plastičnoj operaciji i sada mi se više ne sviđa. Kao da je druga osoba'

'Supruga je bila na plastičnoj operaciji i sada mi se više ne sviđa. Kao da je druga osoba'

Svjestan sam toga da se podvrgla tim zahvatima kako bi ojačala samopouzdanje, ali ne mogu se nikako otarasiti osjećaja da sam izgubio osobu s kojom sam se vjenčao, rekao je

VIDEO

Suočen sam sa situacijom koja me protresla do temelja. Moja supruga je odlučila podvrgnuti se estetskoj kirurgiji. Podržao sam je u tome jer mi se činilo važnim da se ona osjeća dobro u svojoj koži te bude samopouzdanija, a time i sretnija. Međutim, nisam bio svjestan koliko promjena planira napraviti na sebi. Nakon zahvata imam problema povezati osobu koja je bila s onom koja je postala. Ne radi se o tome da je više ne volim, ali nedostaje mi njezina prirodna ljepota. Svjestan sam toga da se podvrgla tim zahvatima kako bi ojačala samopouzdanje, ali ne mogu se nikako otarasiti osjećaja da sam izgubio osobu s kojom sam se vjenčao. Kao da je dio nje obrisan i zamijenjen verzijom koja mi se ne sviđa. Primijetila je da sam se promijenio, i ne mogu više ove svoje emocije držati u tajnosti, napisao je neimenovani muškarac stručnjacima portala brightside.me i zamolio ih za savjet.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

iva grgurić 00:59

Evo što su mu savjetovali:

Razmislite o svojim osjećajima

Odvojite malo vremena i razmislite o svojim osjećajima kako biste shvatili zašto promjene u izgledu vaše žene utječu na vas. Jesu li vaši problemi čisto estetski ili dolaze iz dubljih emocionalnih razloga? Razumijevanje vlastitih osjećaja pomoći će vam da učinkovitije komunicirate sa suprugom.

Komunicirajte iskreno i suosjećajno

Pristupite toj temi s empatijom i suosjećanjem. Neka vaša supruga zna da je duboko volite i da ste zabrinuti. Koristite izjave u prvom licu kako biste izrazili svoje emocije bez svaljivanja krivnje na nju.

'Opet sam se udala za bivšeg muža i sada sam pomajka kćeri koju je dobio u međuvremenu'
'Opet sam se udala za bivšeg muža i sada sam pomajka kćeri koju je dobio u međuvremenu'

Usredotočite se na emocije, a ne na kritiku

Izbjegavajte izravno kritizirati izgled svoje žene. Umjesto toga, usredotočite se na izražavanje kako se osjećate zbog promjena. Na primjer, možete reći: 'Nedostaju mi jedinstvene osobine koje su te učinile onim što jesi', umjesto: 'Više ne sličiš sebi.'

Uvjerite je u svoju ljubav

Pobrinite se da vaša žena zna da vaša ljubav prema njoj nadilazi fizički izgled. Uvjerite je da ste predani pružanju podrške u svim izazovima s kojima se suočava, uključujući one koji se odnose na sliku o sebi.

Potaknite otvoreni dijalog

Potaknite otvorenu i iskrenu komunikaciju između vas dvoje. Stvorite siguran prostor u kojem se oboje osjećate ugodno izražavajući svoje misli i osjećaje bez straha od osude.

Muškarci priželjkuju da ih žene vole na 5 jednostavnih načina
Muškarci priželjkuju da ih žene vole na 5 jednostavnih načina

Potražite stručnu pomoć 

Ako vam je teško samostalno upravljati ovim razgovorima, razmislite o traženju pomoći terapeuta ili savjetnika. Profesionalac vam može pružiti smjernice i podršku dok zajedno rješavate svoje emocije.

Usredotočite se na zajedničke aktivnosti

Provedite kvalitetno vrijeme zajedno baveći se aktivnostima u kojima oboje uživate. Usredotočite se na izgradnju emocionalne intimnosti i jačanje vaše veze kao para.

Podržite njezino samopoštovanje

Potaknite svoju ženu da se usredotoči na aspekte sebe zbog kojih se osjeća samouvjereno, a koji ne uključuju njezin izgled. Podsjetite je na njezine snage i postignuća.

Budite strpljivi i puni razumijevanja

Upamtite da prilagodba na promjene u izgledu može biti složen proces i potrajati neko vrijeme Budite strpljivi jedno s drugim i podržavajte se.

Istražite načine za ponovno povezivanje

Pronađite načine za ponovno povezivanje kao par i ponovno zapalite iskru u svojoj vezi. Bilo da se radi o zajedničkim hobijima, romantičnim gestama ili jednostavnom provođenju kvalitetnog vremena zajedno. Svakako dajte prednost njegovanju vaše povezanosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti
OD 28.4. DO 4. 5. 2024.

Veliki tjedni horoskop: Rak bi trebao paziti što potpisuje, a Ovna očekuje puno strasti

Osamljene Djevice će biti nagrađene pojavom srodne duše koja će samozatajno osvojiti njihova srca. Strijelac će se suočiti s neplaniranim obavezama i povećanom odgovornošću

Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?
25 PITANJA

Ajmo, znalci! Tko može riješiti svih 25 pitanja na ovom kvizu?

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...
Dnevni horoskop za nedjelju 28. travnja: Vagu čekaju povjerljivi razgovori, a Lava trzavice u vezi
KAKAV VAS DAN OČEKUJE?

Dnevni horoskop za nedjelju 28. travnja: Vagu čekaju povjerljivi razgovori, a Lava trzavice u vezi

Pročitajte dnevni horoskop za nedjelju 28. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje