Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
5 komentara

Sve autobusne stanice prekrili su cvijećem - pomažu pčelama

Grad Utrecht, također, nudi stanovnicima subvencije ako požele žele zamijeniti svoje dotrajale krovove - zelenim krovovima sa posađenim sukulentima ili nekim drugim biljkama

5 komentara

Grad Utrecht u Nizozemskoj je transformirao 316 autobusnih stanica i na krov svake od njih posadio mnoštvo seduma, mesnatih sukulenata koji daju lijepe žute cvjetove. Uloga tih biljaka je privlačenje pčela kojih je u svijetu sve manje, ali i poboljšavanje kvalitete zraka, zadržavanje kišnice i osiguravanje hladovine za putnike koji ljeti čekaju autobuse.  

Objavljuje Lv VrhlstPetak, 12. srpnja 2019.

U tom gradu električni autobusi počinju zamjenjivati ​​one na dizel, a do 2028. godine planiraju imati sve autobuse u gradu koji voze na električni pogon. Struju za njih proizvode vjetrenjače.

Objavljuje Cheww.coSubota, 13. srpnja 2019.

Utrecht, također, nudi stanovnicima grada subvencije ako požele žele zamijeniti svoje dotrajale krovove - zelenim krovovima sa posađenim sukulentima ili nekim drugim biljkama, ili požele li na krovove staviti solarne panele, prenosi achnews.org.

Foto: Photographer: Anton Balazh

- Zeleni krov dobar je za zdrav i ugodan grad koji se tako može bolje nositi s klimatskim problemima. Osim toga, zeleni krovovi pomažu u sprječavanju poplava i osiguravaju manje gubitka topline. Dobar trenutak za postavljanje zelenog krova je kada se stari krovni pokrivač istroši ili ukoliko imate azbestni krov i trebate ga zamijeniti. Da biste imali pravo na subvenciju, vaš krov mora biti veći od 20 četvornih metara. Ili, možete podnijeti zahtjev za subvenciju zajedno sa svojim susjedima kako biste došli do 20 četvornih metara - stoji na internetskoj stranici grada Utrechta.

MCPČELINJAK McDonald's je otvorio restoran samo za pčele, zavirite unutra

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message