Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Sve je dozvoljeno, pa i kopirati Wednesday Addams - nije teško

Sve je dozvoljeno, pa i kopirati Wednesday Addams - nije teško

Ako vas je serija Wednesday koja se može pratiti na Netflixu prikovala za male ekrane, to može biti dobra inspiracija za to da se na maskenbalu pojavite kao Wednesday Addams - evo nekoliko savjeta

VIDEO

Serija Wednesday, koja je na Netflix stigla pred kraj prošle godine osvojila je gledatelje diljem svijeta, a u Hrvatskoj je već neko vrijeme među najpopularnijim serijama, posebno lik Wednesday Addams, slavne članice obitelji Addams.

POGLEDAJTE VIDEO: Usamljeni pingvin obožava gledati dokumentarce o - pingvinima

Pokretanje videa...

pingvin 01:07

Posebnu pažnju privlači gotički stil odijevanja koji lijekove čini dodatno mističnima, za što je zaslužna kostimografkinja Colleen Atwood. 

Možda se ne usudite tako hodati gradom svaki dan, no bez sumnje, odjeća koju u seriji nosi Wednesday mogla mnogima biti inspiracija za nabavu kostima za maskenbal, pa nije zgorega znati kako je Atwood zamislila njen lik: Pomalo 'ziheraški', izjavila je nedavno za medije, odlučila se za klasičnu kombinaciju crne haljine i bijelog ovratnika, po kojima Wednesday pamtimo od samog početka, te tome dodala tek neke detalje. 

Savršen detalj su cipele s platformom, a osim jedne haljine i nekoliko komada odjeće, sve je nabavljeno u second hand i vintage trgovinama, otkrila je Atwood za Harper’s Bazaar. Realno, većinu potrebnih komada odjeće vjerojatno već imate u ormaru.  

Donosimo pregled nekoliko ideja za outfit uz koji ćete nalikovati Wednesday s Pinteresta. 

Jedan od neizbježnih detalja je specifična crna perika sa šiškama i pletenicama, pa nije zgorega baviti se u potragu za takvom ovih dana jer ju vjerojatno nećete lako naći.   

Iako se trebala držati pretežno crnih tonova, no sive pruge na uniformi, umjesto plavih, kakve nose ostali učenici, ili haljina koja ima neke sitne sive ili plave detalje po sebi, savršeno će se se uklopiti u buntovnički stil tinejdžerice Wednesday, koju želite dočarati. 

Ako ne možete pronaći haljinu, dobar izbor je i crna suknja te crna jakna, uz tuniku koja malo odskače od 'teške' crnine, no samo u zagasitim tonovima - sivoj, ili smeđoj, kako se ne bi 'razvodnio' ukupan dojam. Možete se poigrati i sa dezenom kockica, ili prugica, na primjer. 

Ako je haljina kraća, neizostavan detalj su dokoljenke. Najbolje bijele, kako biste ih uskladili s bijelim ovratnikom, no ako nabavite neke s vodoravnim prugama, dojam će biti još bolji. Štoviše, takve čarape možete uskladiti i prugastom majicom.  

Uz takav stil uklopit će se i crne tenisice, no ako želite baš 'uskočiti' u Wednesdayine cipele, onda su platforme nezaobilazne. Ako u ormariću za obuću već imate crne, razmislite o tome da cijeli outfit bude takav, bez naglaska na čarapama, ili detaljima na haljini, kako bi cipele dobile priliku. 

Imajte na umu da bi cipele trebale biti vrlo robusne i sa vrlo naglašenom platformom te takve da zaista upadaju u oči. U protivnom, podignite kombinaciju s nekim drugim detaljem.  

Jedan od njih može biti torbica - klasična crna, same ne previše 'damskog' stila. No, alternativa mogu biti i vreće od platna s otkačenom porukom ili slikama, pogotovo ako se radi o kostimu za djevojčicu.   

Curke će biti zadovoljne i otkačenim verzijama stylinga, pa je dobro početi razmišljati o tome na vrijeme -- na primjer, malu crnu torbicu možete ukrasiti špagom, šeširićem i sunčanim naočalama i dobiti pravi hit. 

No, takve detalje kombinirajte s odjećom koja se ne ističe previše, da se ne 'izgube'. 

I ne zaboravite na šminku: Crnom olovkom svakako naglasite oči, dok bi ruž trebao samo naglasiti prirodnu boju usana, ili ga nemojte ni koristiti. One malo hrabrije mogu se odvažiti na - crni. 

  

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Emocije, što je to? Horoskopski znakovi hladni poput sante leda
MANJAK OSJEĆAJA

Emocije, što je to? Horoskopski znakovi hladni poput sante leda

Znakovi poznati po manjku emocija u ključnim trenucima imaju posebne karakteristike koje oblikuju njihov specifičan način ponašanja zbog čega se drugima mogu činiti hladni

Ovo ne smijete raditi tijekom grmljavine i olujnog nevremena
MOŽE BITI OPASNO

Ovo ne smijete raditi tijekom grmljavine i olujnog nevremena

S obzirom na vremenske prilike koje su najavljene za danas poslijepodne važno je znati što izbjegavati dok vani grmi. Nije dobro stajati kraj prozora, otvorenih vrata, metalnih stupova, slavina...
Dnevni horoskop za srijedu 22. svibnja: Riba mora drugoj strani dati šansu, Vodenjak želi mir...
ŠTO NAS DANAS ČEKA?

Dnevni horoskop za srijedu 22. svibnja: Riba mora drugoj strani dati šansu, Vodenjak želi mir...

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 22. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje