Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Svi trendovi koji nas očekuju u dućanima ove jeseni i zime...

Svi trendovi koji nas očekuju u dućanima ove jeseni i zime...
26

Modni "must have" varirat će od točkastih elemenata, engleskog tvida, oživjelih i elegantnih džempera do rockabilly stila kako bi svatko našao ponešto za sebe

VIDEO

Androgeni stil

Žena ili muškarac, bit će gotovo teško za raspoznati. Muška moda na ženskim tijelima jedan je od vodećih trendova ove jesensko-zimske sezone. Strogi krojevi sakoa, ravne cipele, košulje bez struka i hlače do gležnja naći će se u ponudi. Margaret Howell i Paul Smith najviše su ga isticali. 

Ptičji print

Jedan od upečatljivijih printeva ove zime bit će egzotične ptice, a najviše su ih isticali Miu Miu i Jonathan Saunders. Kreacije u crno-bijeloj boji pomalo podsjećaju na modu 40-ih.

Pilotske jakne

Dizajn iz Prvog svjetskog rata već neko vrijeme pleše po modnom rubu, malo se pojavljujući, pa ponovno nestajući istisnut od nekog novog "pomoditeta". Bottega Veneta najavljuje ih kao veliki trend ove zime, a lani su ih iz modnog zapećka izvukli i D&G u svojoj skijaško-zimskoj kolekciji za muškarce.

Blještave zlatne hlače

Očekuje nas puno metaliziranih uskih hlača, optočenih šljokicama, zlatnim, srebrnim i metaliziranim nitima. 

Točkice posvuda...

Mnogi će reći, točkice su nove prugice jer trend najavljuju eminentni dizajneri, počevši s Marc Jacobsom, Stellom McCartney, Lanvinom, Guccijem itd. No neće to biti klasične točkice, ali bit će ih posvuda, u nepravilnim rasporedima, u printu, prišivenih ili predimenzioniranih.

Prisjetimo se...engleskih dama

Englesko nasljedstvo i novi početak obilježilo je ovogodišnje vjenčanje princa Williama i Kate Middleton, pa su tako mnogi kreatori predvidjeli pomamu za starim engleskim stilom. Tvid, karirani škotski uzorak, duge rukavice, hlače mrkva kroja te puno pletiva. Predvodnici Daks, YSL i Dries.

Džemperi više nisu dosadni

Svih krojeva i stilova džemperi ove sezone bit će izrazito poželjni. Debeli ovratnici, uski krojevi i predivne zimske boje bit će jedni od najtraženijih komada robe, a pogotovo će biti nosivi na poslu.

Čizme do koljena

Gležnjerice možete spremiti za neku drugu sezone jer ove će godine biti tražene samo čizme do koljena. Nose se vidno istaknute dokoljenice ispod njih kako predlaže Prada, Valentino ih vidi u zmijskoj koži, a Louis Vuitton u fetišističkom izdanju. Dior predlaže kožu u bojama i na vezanje. 

Suknje 

Srednja dužina, tik ispod koljena, ne miče se s modnih pisti. Iako ih je izrazito teško kombinirati još uvijek su prisutne. Jonathan Saunders preporučuje ih kombinirati s džemperima opasanim uskim remenom. 

Boja sezone

Narančasta je nova boja zime, a kamel boje mogu se skloniti u zapećak. Žive nijanse odraz su vatrene jeseni, ali i želje da zima ne postane turobna i siva. 

Peplum haljine

Najprije su bile popularne 40-ih, pa 80-ih godina, a onda su prije tri godine skromno pokucale na vrata mode. I ostale da postanu još veći hit. Volan smješten strateški na struku tako da laska svakoj figuri komad je koji svaka žena želi imati. 

Rockabilly style

Očistite svoje cipelice i oprašnjavite stare komplete jer će se ovih hladnih dana plesati na veliko. Naglašena ramena i sakoi bez struka s dvostrukim kopčanjem dobili su novo ruho s malo blještavog printa na kragnama i džepovima, No za taj styling najbitnije je zalizati kosu na dobri, stari "sa strane" i ušetati u klub na pravi tedijevski način. 

Tunika + hlače

Nezaobilazan look prisutan je kod većine kreatora i lanaca ulične mode. Prevladavaju tunike A kroja, ali i kimono stil te futurističke pop tunike. 

S&M

Puno fetišističke odjeće, vezanja, kože i sado-mazo inspiriranih komada također je našlo svoje mjesto u modnom izričaju. Louis Vuitton posebno se istaknuo s čizmama na vezice, vrućim kožnim hlačicama, torbicama s lisicama i prozirnim majicama. Givenchy predlaže prozirne suknje s jasno vidljivim rubljem, kao i seksi tajnica-naočale.  

Čahura krojevi

Dašak 60-ih, pastelne boje i još više detalja nastavit će trend čahura krojeva kaputa i jakni. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom
od 5. do 11. 5.

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom

Blizanci će upotrijebiti pravu riječ u pravo vrijeme i odškrinuti vrata suradnji. Mnoštvo korisnih informacija bit će vam dostupnije nego inače, a vaša kreativnost i snalažljivost bit će istaknuti

Misliš da ti sive ćelije rade bolje nego Poiroitu? Riješi 25 pitanja na ovom kvizu i saznaj istinu!
MOŽETE LI DO 25 BODOVA?

Misliš da ti sive ćelije rade bolje nego Poiroitu? Riješi 25 pitanja na ovom kvizu i saznaj istinu!

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...
Danas je pravoslavni Uskrs: Evo zašto 'kasni' 35 dana i kako to da ga 2025. slavimo na isti dan
RAZLIČITO RAČUNANJE

Danas je pravoslavni Uskrs: Evo zašto 'kasni' 35 dana i kako to da ga 2025. slavimo na isti dan

Zbog razlike u računanju, pravoslavni Uskrs najčešće pada tjedan dana nakon katoličkog i protestantskog, no ove godine je nakon čak pet nedjelja. Iduće godine će se računanja poklopiti