Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

'Svugdje je definicija ljepote ista i zato se ja šminkam ružno'

Zeleno sjenilo u kombinaciji s plavim usnama, groteskni i neobični dodaci poput crnih tragova na licu ili bisera na trepavicama samo su neki od stilova šminkanja koji označavaju ružnu revoluciju šminkanja

VIDEO

Rosanna Meikle osjećala se bezvrijednom i neuspješnom. Prošla je kroz škole šminkanja, ali nije uspijevala proslaviti svoje radove na društvenim mrežama. Bilo joj je dosta toga da sve izgleda isto i da su sve žene isto našminkane. 

Odrasla je i živjela u elitnom naselju pa si nije mogla priuštiti skupocjenu šminku i odjeću. Tako se teško mogla uklopiti s drugima. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Rosanna H.M (@strange_and_misguided)

Odlučila je isprobati nešto novo te napraviti 'nered'. Umjesto uobičajene šminke, svom izgledu dodala je crne agresivne poteze kistom, zelene zmije, narančaste usne i šiljaste razdvojene trepavice. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Rosanna H.M (@strange_and_misguided)

- Znala sam da izgledam grozno, ali Instagram je poludio - kaže. 

Meikle tada to nije shvaćala, ali pridružila se pokretu koji je polako dolazio do izražaja, a to je ružna revolucija šminkanja. Termin je osmislila Eszter Magyar iz Berlina, vizažistica i aktivistkinja koja je počela raditi na projektu 2018. godine pod nazivom ''Ružna revolucija šminkanja je zajednica', često se koristi i hahstag 'makeupbrutalism'. 

- Želim da i drugi vide zahtjevnu ljepotu u 'ružnom šminkanju' - kaže Meikle.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Caroline (@iseecaroline)

Zeleno sjenilo u kombinaciji s plavim usnama, groteskni i neobični dodaci poput crnih tragova na licu ili bisera na trepavicama samo su neki od stilova šminkanja koji označavaju ružnu revoluciju makeupa.

- Rad ovih umjetnika je kontradiktoran, jer su istovremeno previše ružni i nisu dovoljno ružni. Radi se o nepravilnosti, a ružno je samo riječ koja izaziva pozornost - kaže Magyar. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Rosanna H.M (@strange_and_misguided)

- Živimo u svijetu u kojem je definicija ljepote svugdje ista. Ravne, pravilne linije koje ističu vrline, a skrivaju nedostatke. 'Ružno šminkanje' je različito, kaotično i nestašno. Cilj nije preslikati taj kaos na drugoga, već mu se diviti i cijeniti njegovu viziju. Šminkanje nije ništa drugo nego umjetnost, a ona nije nužno lijepa - kaže Magyar. 

Smatra se da pokret ružnog šminkanja ima i svoju političku stranu. Pokušava uništiti svrhu šminkanja koja je nametnuta u društvu, u kojoj se naglašava privlačnost i seksualnost, piše The Guardian. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam

'Moja žena odbijala je seks 2 godine, sada se ljuti jer varam'
BURNA RASPRAVA

'Moja žena odbijala je seks 2 godine, sada se ljuti jer varam'

Muškarac je izazvao burnu raspravu nakon što je priznao da je radi nedostatka intimnosti sa suprugom odlučio potražiti nešto 'sa strane'. Kaže da mu je brak 'neodrživ', ali ne želi razvod
Dnevni horoskop za subotu 4. svibnja: Lavu prijeti depresija, a Ribe su pune mudrih savjeta
ŠTO DONOSI POČETAK VIKENDA

Dnevni horoskop za subotu 4. svibnja: Lavu prijeti depresija, a Ribe su pune mudrih savjeta

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 4. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje