Obavijesti

Lifestyle

Komentari 29

Tajna bujne kose: Prvo stavite balzam pa tek onda šampon

Tajna bujne kose: Prvo stavite balzam pa tek onda šampon
1

Victorijine anđelice prije spavanja na kosu nanose maslinovo ili kokosovo ulje, volumen postižu temeljitim ispiranjem regeneratora, a uvijači idu nakon sušenja

VIDEO

Kako biste i vi imali sjajnu, bujnu i mekanu kosu poput modela Victoria’s Secreta, obvezno je morate temeljito isprati od regeneratora jer će njegovi tragovi otežati kosu i tako će izgubiti volumen. Stoga se preporučuje rabiti šampon i regenerator za tanku kosu, a one obogaćene formulama za lakše oblikovanje frizure bolje je upotrebljavati što rjeđe. Takvi se proizvodi teže ispiru pa će kosa biti premekana da bi izgledala gusta. 

No trik kojim se služe ove ljepotice da bi imale lepršavu, bujniju kosu jest i taj da najprije nanose regenerator, a tek tad kosu peru šamponom. Nakon što je prosuše ručnikom, vrhove poprskaju završnim sprejom, a zatim nanesu pjenu. Anđelica Miranda Kerr umjesto spreja na vrhove nanosi maslinovo ulje i ostavlja ga preko noći. Tako sprečava njihovo oštećenje, a i cijela kosa izgleda zdravo i njegovano. Doutzen Kroes također rabi ulje, ali kokosovo. Nanosi ga prije spavanja pa ispire ujutro.

Imate li dulju kosu, na dlan stavite pjenu za volumen i njegu u veličini mandarine pa je zagrabite češljem i rasporedite po cijeloj dužini. Tek tad je počnite sušiti, i to najbolje tako da zabacite glavu prema naprijed. 

Perite kosu mlakom, a ne vrućom vodom

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Adriana Lima kosu pere samo dvaput na tjedan i time štiti prirodna ulja vlasišta koja su važna za zdravu kosu. Kosu se preporučuje prati mlakom vodom jer će prevruća oštetiti vlasište, a ne valja pretjerivati ni s količinom šampona. 

Što veća, to bolja za dugu kosu

Najkvalitetnija četka za kosu je kombinacija prirodne veprove dlake i sintetičkih čekinja, odnosno onih od najlona. A što je kosa dulja, to četka mora biti veća. Želite li kovrče, mora biti i okrugla.

Tajna volumena kose je u prstima

Tijekom sušenja kose provlačite prste kroz nju počevši od korijena. Izvucite kosu nekoliko centimetara i držite je dok sušite kosu od korijena prema dolje. Kad je 80 posto suha, okruglom četkom je uvijajte prema unutra i van te sušite još tri minute.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Dnevni horoskop za subotu 20. travnja: Bik radi čistku među prijateljima, Vaga šarmira...
ŠTO DONOSI VIKEND

Dnevni horoskop za subotu 20. travnja: Bik radi čistku među prijateljima, Vaga šarmira...

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 20. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Isprobajte recept: Dodatak za kavu koji ubrzava metabolizam
ZA BRŽI GUBITAK KILOGRAMA

Isprobajte recept: Dodatak za kavu koji ubrzava metabolizam

Osim što doprinosi gubitku viška kilograma, ova mješavina kavi daje odličnu aromu. Priprema je vrlo jednostavna. Donosimo vam i recept za dodatak kavi koji će vas napuniti energijom