Lifestyle

Komentari 0

Tajne nanošenja pudera: Kada birati gušći, a kad je bolji lakši

Tajne nanošenja pudera: Kada birati gušći, a kad je bolji lakši

Što vam koža bolje izgleda, to puder treba biti lakši i treba ga nanositi u što tanjem sloju. Sitne nesavršenosti na koži najbolje će prikriti gušći puder. Puderi i podloge svakako trebaju biti kvalitetni

Podloga je osnova svakog dobrog make upa. Čak i ako je vaš ten savršen, nemojte je zaboraviti nanijeti za odličan dnevni look, kako bi prikrili sitna nesavršenstva. Svrha podloge je ujednačiti ten, ali pazite da se pritom ne vidi prevelika razlika između vaše puti i boje podloge. Tip i ton kože najvažniji su elementi na koje treba paziti pri kupnji pudera. 

Što vam koža bolje izgleda, to puder treba biti lakši i treba ga nanositi u što tanjem sloju. Sitne nesavršenosti na koži najbolje će prikriti gušći puder. Puderi i podloge svakako trebaju biti kvalitetni jer se nanose skoro cijele godine pa su, uz hidratantnu kremu, kozmetika koju koža najviše upija.

Da biste izabrali nijansu koja vam savršeno odgovara, nanesite više podloga na jagodice i usporedite. Izaberite nijansu koja je najsličnija vašem tenu, ali pazite da nije puno drugačija od kože vrata. Najbolja podloga je ona koja hidratizira, a ujedno je lagana. Svaka žena bi trebala imati dvije nijanse podloge, svjetliju za zimske dane i tamniju za ljeto nakon što koža potamni.

Pri isprobavanju, odmaknite se malo od previše osvijetljenih polica s kozmetikom jer nećete vidjeti pravu sliku. Idealno bi bilo da se pogledate u svoje ručno zrcalo odmaknuti od jakih izvora svjetlosti. Bolje je testirati podlogu na jagodicama nego na dlanu ili zapešću jer ćete bolje uočiti razliku. 

Djevojke u dobi od 15. do 25. godina ne ne bi trebale često nositi puder jer njihova koža proizvodi dovoljno kolagena, a za to je potreban kisik. Uz podlogu, pore će se zatvoriti, a te oštetiti.  

Prije pudera najprije nanesite hidratantnu kremu, ostavite da se upije pa potom nanesite primer. Riječ je o bazi koja će "izravnati" nesavršenosti, učiniti kožu sjajnijom te fiksirati tekući puder koji ćete kasnije nanijeti. Zbog primera lice izgleda besprjekornije, ali mora se potpuno osušiti na koži jer se u protivnom peruta. 

Podloga odlično štiti od lošeg utjecaja hladnog zraka, vjetra i prašine, ali i sunčanih zraka. Postoje i vodootporne podloga koje omogućuju savršen izgled tijekom plivanja. Također, dobra podloga se ne smije vidjeti i uvijek se mora nanositi nakon upijene hidratantne kreme.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci