Lifestyle

Komentari 1

Testirajte rok praška za pecivo i sode bikarbone u par koraka

Testirajte rok praška za pecivo i sode bikarbone u par koraka

Ako vam američke palačinke ne ispadnu 'visoke' ili vam se kolač ne digne, možda je vašem dodatku istekao rok. No, ne brinite, možete napraviti test i provjeriti valjanost prašku za pecivo ili sodi

Ako vaši omiljeni recepti odjednom prestanu funkcionirati, nemojte paničariti, vjerojatno postoji jednostavan odgovor na to: sodi ili prašku za pecivo je možda istekao rok trajanja. No prije nego bilo što počnete poduzimati provjerite datum isteka roka trajanja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Naime, soda bikarbona i prašak za pecivo neke su od stvari za koje možda niste znali da imaju rok trajanja. Rok trajanja otvorene posude od sode bikarbone ili praška za pecivo je oko šest mjeseci. Ali, postoje još neki trikovi kako provjeriti njihovu svježinu.

Dremstime

Test za prašak za pecivo

Stavite jednu čajnu žličicu praška za pecivo u šalicu i dodajte 1/3 šalice vruće vode iz slavine. Ako prašak počne bubriti, dobar je za korištenje. Ako ne, uzmite novi.

Test sode bikarbone

U šalicu stavite 1/4 žličice sode bikarbone i dodajte dvije žličice octa. Baš kao i prašak za pecivo, ako soda bikarbona ne nabubri, stara je i treba ju zamijeniti, piše Reader's Digest.

 

Najčitaniji članci