Lifestyle

Komentari 5

Tinder uvodi 'gumb za paniku', ako vam spoj krene nizbrdo...

Tinder uvodi 'gumb za paniku', ako vam spoj krene nizbrdo...

Tinder bi uskoro mogao uvesti posebnu tipku koja će na korisnikovu lokaciju automatski pozvati policiju, a cilj je zaštititi korisnika ako mu prvi 'dejt' krene nizbrdo...

Popularna aplikacija za upoznavanje 'usamljenih duša' Tinder uskoro će uvesti gumb za paniku koja će na korisnikovu lokaciju automatski pozvati policiju.

Poanta je u tom 'pomoćnom gumbu' da, ako prvi susret krene nizbrdo, korisnici imaju opciju koja im može pomoći. Korisnik sam aktivira posebnu funkciju pomoću alata Noonlight koji se nalazi u Tinderu, a nakon toga će upisati kod koji, ako ga ne upišu, kontaktirati dispečera koji će poslati poruku na korisnikov broj.

Ako on ne odgovori na poruku, dobit će poziv, a ako nema odgovora ili korisnik potvrdi da treba pomoć, Noonlight će kontaktirati policiju.

- Svjesni smo da će biti i lažnih prijava. Ako netko ne odgovori, najgore što se može desiti je da netko drugi dođe i pokuca na vrata. Ne radi se o apsolutno najgoroj stvari na svijetu - rekli su iz kompanije.

Američki korisnici dobit će update sljedeći utorak, a Match, inače vlasnik Tindera, OkCupid, Hinge i Match.com tu će opciju uvesti i na te druge aplikacije kasnije ove godine. Kreatori aplikacije početi će testirati tu opciju u SAD-u krajem siječnja, prenosi Wall Street Journal.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci