Lifestyle

Komentari 1

Tjedan mode bez imalo smeća: U Kopenhagenu nova pravila

Tjedan mode bez imalo smeća: U Kopenhagenu  nova pravila

Ekologija i održivost velika su tema ovih dana u Danskoj jer Kopenhagen Fashion Week, koji traje ovih dana, najavljuje promjene. Naime, dizajneri će morati ispuniti čak 17 zahtjeva održivosti

Direktorica tjedna mode u Kopenhagenu, Cecilie Thorsmark, najavljuje nove uvjete sudjelovanja na njihovoj manifestaciji te ističe da će dizajneri, uz prijavnicu, morati zadovoljiti nove, visoke ekološke standarde.

– Uvodimo radikalan način razmišljanja, no pritom ne želimo napustiti koncept klasičnih modnih revija – komentirala je Cecilie.

Objavili su plan po kojemu će brendovi imati tri godine vremena da se u potpunosti prilagode novim eko pravilima manifestacije.

Među uvjetima su i "zero-waste" dizajn seta za njihovu reviju, obećanje da neće uništiti odjeću nakon revije te da će koristiti barem 50% organskog ili recikliranog tekstila u kolekcijama.

Već su zabranili jednokratne plastične bočice, a plan je i da sam tjedan mode postane zero-waste do 2022. godine.

Do sljedeće godine zabranit će plastične vješalice, a razmatraju i digitalna rješenja kako bi došli do što većeg broja publike, bez da svi sjedaju u avione.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci