Obavijesti

Lifestyle

Komentari 43

Dubrovnik u top 10 najboljih proljetnih destinacija u Europi

Dubrovnik u top 10 najboljih proljetnih destinacija u Europi
10

Proljetno sunce pozivnica je za otkrivanje čari starog kontinenta, poput bala u Beču, tulipana u Amsterdamu, zidina u Dubrovniku te arhitekture u antičkoj Materi

VIDEO

Umjerene temperature i manjak turističke navale prava su prilika za uživanje u otkrivanju gastronomskih, arhitektonskih, prirodnih i šoping sadržaja gradova starog kontinenta. Proljeće u Europi zajamčeno će zagolicati osjetila pustolova, a Huffington Post predlaže 10 najpoželjnijih destinacija za turiste.

1. Amsterdam, Nizozemska

Tulipani su zaštitni znak proljeća, a niti jedno mjesto neće toliko zorno otkriti njihovu ljepotu poput Nizozemske. Ožujak, travanj i svibanj su idealno vrijeme za otkrivanje njihovih polja, osobito u vrtovima Keukenhof u blizini mjesta Lisse, poznatog po poljima cvijeća koji sežu do kuda i pogled. Direktna autobusna linija broj 858 iz zračne luke Schiphol odvest će vas u posjet tulipanima, a vratiti u Amsterdam, grad u kojem akcija nikada ne prestaje, a sve možete razgledati biciklom.

2. Lisabon, Portugal

Najzapadniji glavni grad u Europi u proljeće odiše posebnim šarmom, a zahvaljujući toplom podneblju izvrstan je za razgledavanje ulica s freskama, šarenim pročeljima zgrada i renesansnim ostacima. Obližnji dvorci-gradovi Sintra i Cascais odlične su ideje za jednodnevne izlete u prošlost ako poželite odmor od užurbane atmosfere prijestolnice, a u gradu ne propustite Oceanarij i most Vasca da Game.

3. Budimpešta, Mađarska

Ova destinacija nedavno je proglašena vrlo povoljnom za turiste, a sam grad nudi uživanje u ljekovitim termalnim kupkama, zanimljivim pubovima, uglednim restoranima na Dunavu te prekrasnim građevinama. Budimpešta je jedan od najvećih europskih metropola, a u njemu svakako treba posjetiti najveću crkvu u gradu - baziliku sv. Stjepana, Lančani most koji je prvi stalni most između Budima i Pešte te Ribarsku tvrđavu koja pruža najljepši pogled na grad.

4. Riga, Latvija

Ova je latvijska metropola među znancima poznata kao sinonim za klasičnu glazbu, eleganciju i povijesnu arhitekturu. U proljeće je ovaj grad idealan za izgubiti se po pitoresknim ulicama srednjovjekovnog centra, u kojem se nalazi najveći broj secesijskih zgrada na svijetu. Ne propustite razgledati Riški dvorac, Nacionalni muzej i "Mačju kuću".

5. Kopenhagen, Danska

Proljeće je vrijeme početka brojnih izložbi danskog dizajna i arhitektonske kulture. Obilazak grada započnite u slavnom hotelu D'Anglettare, koji je nedavno obnovljen i pruža nezaboravan pogled na trg Kongens Nytorv. Šoping ulica Stroget nezaobilazna je destinacija ljubitelja mode, a oni željni zabave svakako trebaju posjetiti i najpoznatiji zabavni park Europe Tivoli, u kojem se svake srijede i subote pale stotine tisuća lampica i počinje vatromet.

6. Beograd, Srbija

Ostaci povijesnih građevina u kombinaciji s modernim gradskim lokacijama te povoljnim cijenama Beograd čine sve popularnijom destinacijom. Odličan noćni život koji započinje u restoranima boemske četvrti Skadarlije, a završava na splavovima jedan je od aduta srpske metropole, a ne propustite posjetiti niti Kalemegdan, pješačku zonu i trgovački centar Knez Mihailovu ulicu te Hram svetog Save.

7. Dubrovnik, Hrvatska

Spektakularne zidine i arhitektura, blizina mora i ugodne temperature koje u proljeće obavezno prelaze 20 °C mame turiste u grad koji je još Lord Byron prozvao "biserom Jadrana". U ožujku se grad pretvara u veliki karneval, a posjetitelji ne smiju propustiti obilazak Kule Minčeta, Knežev dvor i tvrđavu Revelin, kao niti popiti kavu na osunčanom Stradunu.

8. Matera, Italija

Ovaj grad na jugu Italije izgleda kao neodoljiva mješavina kaotično nagomilanog kamenja, a poznat je kao jedan od najstarijih gradova u cijeloj zemlji te je pod zaštitom UNESCO-a. Povijesni centar grada sadrži barokne palače, neobične crkve i atmosferu koja će vas lako vratiti u doba plemstva. Nikako ne propustite posjetiti restoran Trattoria Lucana, koji nudi autohtone specijalitete kraja.

9. Beč, Austrija

Uz zvukove Mozarta, Beethovena i Straussa, austrijski glavni grad ove godine dočekuje u posebnom izdanju, slaveći 200 godina tradicionalnog plesa s brojnim balovima, a muzeji su posvećeni 100. obljetnici Prvog svjetskog rata. Ne propustite obići najstariji zoološki vrt na svijetu u Schönbrunnu te Hundertwasserovu kuću.

10. Montreux, Švicarska

Atraktivna švicarska "rivijera" osobito je atraktivna u proljeće zbog cvjetova koje krase šetnicu uz Ženevsko jezero u gradu Montreux. Okružen alpskim proplancima te prekrasnim pogledom na snježni Mont Blanc, ovaj je grad idealan za sportske aktivnosti poput planinarenja, veslanja ili samo šetnje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam
Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!
POKUŠALA OBORITI REKORD

Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!

Chiara je pokušala pojesti poznatu pizzu od metra kao 101. natjecatelj. Food influencerica stigla je sa Sicilije, a karlovačka pizza koju je mazala čokoladnim namazom sad nosi ime po njoj