Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Top 10 neseksualnih načina da vi i partner spasite svoju vezu

Top 10 neseksualnih načina da vi i partner spasite svoju vezu
7

Dobar brak zahtijeva ranjivost. Pozitivan odgovor na partnerove ponude za povezivanje pomoći će da izvučete ono najbolje jedno iz drugoga. Dobra vijest je da postoje načini na koje ćete obnoviti iskru

Postoje mnogobrojni parovi za koje se čini da su duboko povezani dok se s druge strane neki bore da spase brak s ruba razvoda. Nije rijetkost da izgubite iskru i emocionalnu bliskost potrebnu za održavanje zdravog braka zbog nedostatka pažnje. Međutim, moguće je ponovno se povezati sa svojim partnerom i vratiti ljubav koju ste ranije imali.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Jedna od glavnih stvari kada je riječ o braku je da ga postavite kao prioritet i da se više usredotočite na atribute svog partnera, a ne na njegove mane. Još jedan važan princip koji pomaže ojačati brak je postavljanje nekih rituala koji nisu seksualni, ali održavaju strast.

Pratite ovih pet koraka i ostat ćete sretni i u braku zauvijek
Pratite ovih pet koraka i ostat ćete sretni i u braku zauvijek

Autor i terapeut Zach Brittle, objašnjava kako neki rituali također pomažu osigurati da veza bude jedinstvena. On tvrdi da bi neki parovi mogli dovesti u pitanje vrijednost ovoga, ali da sklapanje dogovora o održavanju rituala može unijeti zabavu u brak čak i ako jedan ili oba partnera nisu baš raspoloženi za povezivanje zbog svojih zauzetih rasporeda.

Na primjer, dijeljenje šestominutnog poljupca svaki dan kad se ponovno nađete može povećati emocionalnu i fizičku intimnost. Ako je jedan partner fizički nježniji, to zadovoljava njegov ljubavni jezik fizičkog dodira i pomaže da ostanete bliski.

Održavanje emocionalne ljubavi u braku, prema stručnjaku za veze dr. Garyju Chapmanu, čini život ugodnijim i moćno je sredstvo za komuniciranje bračne ljubavi.

Kako obnoviti iskru koja je nekoć postojala sa supružnikom?

U mnogim slučajevima fizički dodir koji nije seksualan može potaknuti strast čak i kada ne vodi do seksualne intimnosti. Vođenje ljubavi s partnerom riječima i razgovor o ljubavi, naklonosti i divljenju je oblik predigre i može poboljšati intimnost u braku. Razgovor o osjećajima i željama svakako može začiniti stvari kada se nagomilaju zahtjevi posla, djece i kućanstva.

Biti senzualniji u komunikaciji uključuje razgovor o tome koliko vas on ili ona privlače i čemu se veselite dok ste sami kasnije tijekom dana. Reći nešto poput 'Volim kad se mazimo na sofi i puno dodirujemo' može poboljšati vašu emocionalnu intimnost.

Evo 10 neseksualnih načina da spasite svoju vezu od umiranja:

1. 'Okrenite se prema' partneru umjesto da se 'okrenete od' njega ili protiv njega

Prema dr. Johnu Gottmanu, sklonost da se okrenete prema partneru kada traži konekciju znači da ste dobri u slušanju i pokazivanju empatije. To je temelj ljubavi i intimnosti u braku. 'Okretanje od', ignoriranje i okretanje protiv, odnosno obrambeni stav ili isključivanje, rađaju nepovezanost i ljutnju.

2. Njegujte naklonost i divljenje

Podsjetite se na pozitivne kvalitete partnera - čak i ako prihvatite da on ima mane. Izrazite svoje pozitivne osjećaje i komplimente naglas nekoliko puta dnevno.

3. Potražite zajednički jezik kada se ne slažete i shvatite da je važnije poticati dobru volju nego biti 'u pravu'

Zapitajte se biste li radije bili 'u pravu' ili bili sretni? Saslušajte partnerovu stranu priče i pokušajte razumjeti njegovu ili njezinu perspektivu.

4. Budite ranjivi

Prava intimnost zahtijeva da budete autentični čak i ako je to zastrašujuće. Sljedeći put kada budete u iskušenju da se zatvorite ili budete obrambeni, istražite emocije koje vam dolaze i podijelite ih sa svojim supružnikom. Prihvatite da on ili ona možda neće moći odgovoriti na ohrabrujući način u tom trenutku i pokušajte odbaciti očekivanja za odgovorom punim ljubavi, jer on može doći kasnije.

Ušli ste u rutinu? Metoda '5 minuta dnevno' će spasiti brak
Ušli ste u rutinu? Metoda '5 minuta dnevno' će spasiti brak

5. Uspostavite otvoreni dijalog o nedoumicama

Nemojte se iznenaditi ako neke od rasprava budu žestoke, osobito oko gorućih pitanja poput novca, kućanskih poslova, odmora, tazbine itd. Ključ uspješnog braka je znati kada popustiti, otići i moći uzeti pauzu kad se osjećate preplavljeni.

hipster photography style of younger love couples vacation relaxing with sun set sky at destination sea side happiness emotion

6. Popravite vezu nakon sukoba

Ne ostavljajte po strani ljutnje koje mogu uništiti vaš odnos. Sukob je neizbježan, a parovi koji ga nastoje izbjeći u opasnosti su od stagniranja odnosa. John Gottman otkrio je u svojih 40 godina istraživanja da se 69% sukoba ne riješi, ali se njima može uspješno upravljati. Učenje načina da se vratite na pravi put nakon nesuglasica potaknut će vašu strast i ojačati vaš brak.

7. Provedite vrijeme s partnerom na nove načine

Na primjer, mijenjajte teme na nešto nepovezano, koristite humor za smanjivanje napetosti i pružajte partneru znakove uvažavanja. Ne treba trajati više od nekoliko minuta, ali je vrijedno ulaganja u odnos.

8. Idite zajedno na godišnji odmor bez djece i rodbine

Ako imate ograničen budžet, pokušajte s kampiranjem ili planirajte bijeg za vikend u odmaralištu u blizini vašeg doma.

9. Vježbajte ponovno fizičko povezivanje

Kada date intiman poljubac, to nije samo susret usana. Obično uključuje dodir s nekim drugim dijelom tijela, tj. ruku na obrazu, ruku na kosi i zagrljaj itd. Dodatna točka fizičkog kontakta tijekom poljupca s partnerom stvara dublji osjećaj intimnosti.

10. Povećajte fizičku naklonost

Držite se za ruke s partnerom, masirajte ga i pokažite ljubav dodirom. Prema autoru dr. Koryju Floydu, fizički kontakt oslobađa hormone dobrog osjećaja. Držanje za ruke, grljenje i dodirivanje mogu osloboditi oksitocin (hormon povezivanja) koji smanjuje bol i izaziva umirujući osjećaj. Tjelesna ljubav također smanjuje hormone stresa - snižava dnevne razine hormona stresa kortizola. Najbolji način da svoj brak održite ispunjenim i strastvenim jest uspostaviti rituale koji će ojačati vašu duboku ljubav i intimnost kao para.

- Parovi koji se intimno dobro poznaju, i koji poznaju ono što se jedno drugome sviđa, i ne sviđa, te poznaju međusobne osobine ličnosti, nade i snove su parovi koji uspijevaju - objašnjava dr. John Gottman.

Čak i ako niste privržena osoba, povećanje fizičke privrženosti i emocionalnog usklađivanja može vam pomoći da održite duboku, značajnu vezu, donosi YourTango.

Evo koliko seksualnih partnera trebate imati prije ozbiljne veze
Evo koliko seksualnih partnera trebate imati prije ozbiljne veze