Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
178 komentara

Top citati Monice Bellucci (53): 'Ne bih željela opet imati 20...'

Jedna od najljepših žena svijeta cijeni životno važne stvari više od novca i slave. Kaže da se osjeća ugodno u svojem tijelu, ali ne zato što je lijepa već zato što je voljena i ima divnu obitelj

178 komentara

POGLEDAJTE VIDEO: 

Ova predivna žena ima 53 godine i kaže kako je upravo sada ispunjenija i i sretnija nego kada je bila mlada djevojka. Za nju kažu da je kao dobro vino, što starija, to bolja. Proglasili su je jednom od najljepših i najseksipilnijih žena na svijetu.

Monica Bellucci rodila se u talijanskom selu Cita di Castelo, a karijeru modela počela je graditi sa 16 godina. Jedinica je. Otac joj je radio u transportnom poduzeću, a majka se bavila slikanjem. U svijet modela krenula je na nagovor prijatelja njezinih roditelja koji se nisu mogli nadiviti njezinoj ljepoti.

Pixsell | Autor: Pixsell/pierpaolomariani.it/instagram Foto: Pixsell/pierpaolomariani.it/instagram

Monica zapravo nije željela biti ni glumica niti model, ali život je imao drugačije planove za nju. Željela je biti pravnica pa je upisala Pravni fakultet i učila španjolski, francuski i engleski, a posao modela služio joj je kako bi financirala školovanje. Međutim, svojom pojavom je privlačila toliko pozornosti da joj je karijera krenula uzlaznom putanjom vrlo brzo.

Agencija Elite ju je pozvala da se preseli u Milano, što je Monica 1988. godine i napravila. Surađivala je sa tada nepoznatim kreatorima Dominicom Dolceom i Stefanom Gabbanom i postala  zaštitno lice brenda Dolce & Gabbana. Krenula je i u glumačke vode i postala mega popularna. 

Pixsell | Autor: Pixsell/pierpaolomariani.it/instagram Foto: Pixsell/pierpaolomariani.it/instagram

Iako je postala vrlo slavna i vrlo bogata, to joj nije pomutilo razum. U jednom razgovoru za BBC je rekla:

"Osjećam se dobro i ugodno u svojem tijelu, ali ne zato što sam lijepa. Poznajem mnoge lijepe ljude, no njihovi životi su jednostavno užasni. Jako su nesigurni u sebe. Sretna sam što sam voljena i što imam divnu obitelj."

Životno vrijedne stvari njoj su važnije od slave i bogatstva, a tome uči i svoje dvije kćeri.

Izdvojili smo 10 njezinih odličnih citata:

  • Žena može voljeti, kao da nikad neće otići. Ali, može doći i takav dan kada će otići kao da nikada nije voljela.
  • Za mene postati starijom, znači postati boljom.
  • Ljepota žene postaje problem samo u dva slučaja: kada je nema i kada ne postoji ništa osim ljepote.
  • Što ću raditi kad ostarim i kada me moj odraz u zrcalu više neće veseliti? Isto što je radila i moja mama. Neću gledati sebe u zrcalu, gledat ću svoju djecu.
  • Uvijek kažem mladim djevojkama: “Naučite voljeti svoje tijelo”, jer savršenstvo ne postoji i sasvim je jasno da žena s oblinama nije manje lijepa od vitke djevojke. Jednostavno, treba naučiti prihvatiti sebe, onakvom kakva jesi.

AFP | Autor: AFP Foto: AFP

  • Ni za što na svijetu ne bih željela ponovo imati 20. Sada sam puno sretnija. U toj dobi tek upoznajemo sebe, pokušavamo razumjeti što želimo biti, patimo od nesigurnosti. Sada znam točno ono što trebam i bez čega mogu živjeti.
  • Ljudi mogu oprostiti čovjeku pamet, čak i talent, ali ljepotu i uspjeh – nikada.
  • Nema potrebe mrziti zavidne ljude, oni sami priznaju da si bolji.
  • Ljepota postaje izražajnija i zanimljivija kada je prikrivena odjećom.
  • Ženstvenost – to je sklad, prirodnost i senzualnost.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message