Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Top destinacije Lonely Planeta za 2012., a među njima i Hvar!

Top destinacije Lonely Planeta za 2012., a među njima i Hvar!
13

Vodeći turistički vodič Lonely Planet na visoko peto mjesto najatraktivnijih regija za 2012. smjestio je i hrvatski otok Hvar, dok je na prvom mjestu obala Walesa

VIDEO

Dok ljudi razmišljaju o najboljim mjestima za putovanje često razmišljaju "lokalno", odnosno u državi kojoj žive, a upravo su na to mislili urednici i novinari Lonely Planeta. Ovaj najpopularniji turistički vodič godinu izabrao je 10 najboljih regija za posjetiti u predstojećoj godini.  

1. Obale Walesa

Ako želite doživjeti morski povjetarac na licu, svakako propješačite1377 kilometra dugom obalom Wallesa. Do 2012. godine upravo će ova zemlja postati jedina na svijetu gdje se to još uvijek možete. Naime, do tada će biti dovršena pješačka staza koja objedinjuje cijelu zemlju. Obala Walesa sa strmim klisurama, brojnim jedriličarskim regatama, specifičnom arhitekturom i načinom života idealna je za sve željne aktivnog odmora. 

2. La Ruta Maya, Srednja Amerika

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sva strka oko majanskog kalendara koji predviđa smak svijeta 21. prosinca 2012. godine savršeni je povod zašto posjetiti domovinu drevnih domoroca. Puteve Maja koje su unaprijedile medicinu, matematiku i astronomiju, možete slijediti na poluotoku Yucatanu, Chiapasu u Meksiku te Belizeu, Gvatemali i Hondurasu. 

3. Sjeverna Kenija

Kenija je zemlja pustinja, stočara koji deve odvode na oaze, planina koje naseljuju divovski slonovi, divljih životinja i savršeno mjesto za avanturiste. Svatko tko se odluči za posjet treba se pripremiti na nesnosne vrućine, užasne ceste, jednostavnu hranu i još "jednostavniji" smještaj. Zato ako želite doživjeti Afriku u punom sjaju tj. prašni, požurite jer za 2012. godinu je predviđena masovna izgradnja cesta. 

4. Arunachal Pradesh, Indija 

Arunachal Pradesh nalazi se na mjestu gdje se Indija sudara s Butanom, Burmom i Tibetom. To je etnička, geografska i biološka eksplozija naroda, kultura, klima i krajolika te posljednja velika nepoznanica Azije. Ukratko - mistična dolina dostojna raja na zemlji. 

5. Hvar

Mjesto Hvar na istoimenom otoku, najpoželjnija je destinacija svih partijanera. Zabave na plaži, kokteli, odlični DJ-i i puno sunca, sve je to Hvar. Međutim, odlična stvar je upravo činjenica da nudi i mirniji način zabave za sve koji se žele odmaknuti od noćnog života. Možete uživati u Paklenim otocima, bogatoj gastronomiji, poljima lavande i pitoresknim mjestašcima. 

6. Sicilija, Italija

Da biste iskusili svo bogatstvo izvorne Sicilije, požurite, jer talijanski je premijer Silvio Berlusconi je krenuo s projektom mosta koji će je spojiti s ostatkom Italije. 

7. Provincija Martime, Kanada

Meka za gastronome svakako je Nova Škotska koja obiluje vinogradima, restoranima koji nude kamenice i jastoge za večeru, votku od krumpira te farme sira. A za sve obožavatelje Titanica, provincija Maritime obilježava 100. obljetnicu potonuća istog. 

8. Queenstown i Južna jezera, Novi Zeland

Queenstown i Sjeverna jezera top su regija iz razloga što se ovdje na jednom mjestu može skijati na vodi, skijati na snijegu ili igrati golf, i sve to u jednom danu. Ovo je jedinstveno na Zemlji jer s potoka možete piti svježu vodu. 

9. Borneo

Ono što su Havaji za SAD to je Borneo za Maleziju i Indoneziju, tropski otok savršen za bijeg od svakodnevnih obaveza. Ovo je raj na zemlji za ronioce, dom najstarije prašume i nezaobilaznih orangutana. Obrok u lokalnom restoranu koštat će vas samo deset kuna. 

10. Poitou-Charentes, Francuska

Ovo je mjestašce na obali Atlantskog oceana idealno za obiteljski odmor. Dok roditelji bicikliraju, djeca se zabavljaju u posjetu akvariju. Uz prekrasan krajolik lako ćete napuniti baterije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka
IMAJU 'ONO NEŠTO'

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka

Astrologija nudi izuzetne uvide u naše osobnosti i potencijale, uključujući aspekte poput fizičke ljepote i šarma. Među prekrasnim horoskopskim znakovima postoji nekoliko onih koji se ističu posebnom ljepotom

Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno

Neke trgovine sutra neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme
Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji
KOME ĆE SVANUTI, A KOME SMRKNUTI

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 16. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje