Obavijesti

Lifestyle

Komentari 9

Top savjeti za izbor savršenog grudnjaka - testirajte ga u tri poteza i pazite ima li žicu ili ne

Top savjeti za izbor savršenog grudnjaka - testirajte ga u tri poteza i pazite ima li žicu ili ne

Važno je znati da se veličina grudnjaka mijenja tijekom života, najčešće zbog debljanja, mršavljenja ili trudnoće. Kako biste odredili osnovnu veličinu grudnjaka, treba vam krojački metar

Više od 80 posto žena ima problema s grudnjakom jer nose pogrešnu veličinu. Najčešći problem je u tome što im je preširok ili su im košarice premale. 

POGLEDAJTE VIDEO: Trik za savršenu modnu kombinaciju

Pokretanje videa ...

Drugi problemi koji ih muče su i nabrane košarice ili prilikom dizanja ruku u zrak im se diže grudnjak. Važno je znati da se veličina grudnjaka mijenja tijekom života, najčešće zbog debljanja, mršavljenja, tjelovježbe, trudnoće ili promjene prehrane. Kako biste odredili osnovnu veličinu grudnjaka, treba vam krojački metar koji se obavije oko leđa u liniji točno ispod grudi. 

Dobivenom broju: 65, 70, 75 itd. - odgovara dva centimetra manji i veći opseg od označenog. Tako veličina 70 odgovara izmjerenom opsegu 68-72 centimetra. Potom se mjeri veličina košarica. Krojački metar se postavi preko leđa (u visini kopče grudnjaka) preko bradavica do prsne kosti.

Hrvatski kirurzi: Hit su manji obrazi, anti-age i manje grudi
Hrvatski kirurzi: Hit su manji obrazi, anti-age i manje grudi

Mjera se zatim usporedi s ranije izmjerenim opsegom ispod grudi:

  • ako je veća za 12 do 14 centimetara, tad odgovara košarica A
  • treba vam B košarica ako je broj veći za 14 do 16 centimetara
  • ako je veća za 16 do18 centimetara, onda je u pitanju C košarica

Kupovinu grudnjaka i gaćica u kompletu izbjegavajte jer ćete tako teško nabaviti ispravnu veličinu. 

Testiranje grudnjaka u tri poteza 

Svaki grudnjak je potrebno isprobati prije kupnje. Najprije dignite ruke u zrak i provjerite prianja li grudnjak kako treba, a potom se sagnite da provjerite urezuje vam li se ispod grudi. Za kraj ga je najbolje testirati skidanjem naramenica: ako grudnjak ostane stajati na mjestu, pronašli ste savršenu veličinu.

Žice za velike košarice

Ženama koje nose košarice A i B odgovarat će meki grudnjaci bez žica. No, za veće grudi potrebni su grudnjaci sa žicom, ali važno je da žica ne steže i da se ne usijeca u kožu, piše Womens Magazine.

Život s velikim grudima: Nema spavanja na trbuhu, grudnjaci su 'armirani', trčanje nezgodno
Život s velikim grudima: Nema spavanja na trbuhu, grudnjaci su 'armirani', trčanje nezgodno

Grudnjak za posebne prilike

Želite li grudnjak koji ćete moći nositi uz točno određeni komad odjeće (npr. dekoltiranu haljinu), ponesite je sa sobom dok isprobavate grudnjak da vidite odgovara li vam.