Lifestyle

Komentari 3

Top savjeti za pravilno pranje i sušenje traperica - da traju duže

Top savjeti za  pravilno pranje i sušenje traperica - da traju duže

Skupljanje može smanjiti i pranje hlača u što hladnijoj vodi. No nemojte prati više od četvere traperice odjedanput. Osim što se neće najbolje oprati, bit će i previše izgužvane

Koliko će se traperice skupiti u pranju ovisi prije svega o načinu na koji je tkanina obrađena tijekom proizvodnje. Ako nije tretirana kemikalijama ili postupkom sanforizacije, mogu se skupljati i do deset posto tijekom pranja u vrućoj vodi. Zato se prije kupnje raspitajte kod prodavača o kvaliteti tkanine.

POGLEDAJTE VIDEO: Traperice po mjeri

Skupljanje se može izbjeći i pranjem hlača u što hladnijoj vodi. No nemojte prati više od četvere traperice odjedanput. Osim što se neće najbolje oprati, bit će i previše izgužvane.

Koristite što manje deterdženta, osim ako ne želite da nove traperice što prije izgledaju isprano. No ako vam je cilj da boja potraje, preokrenite ih na unutarnju stranu.

Najbolje je sušiti ih na zraku. Koristite li se sušilicom, neka temperatura bude što niža.

Kako bi izgledale iznošene, proizvođači peru traperice sredstvima koja razgrađuju pamuk. No i vi možete postići sličan učinak, primjerice, brusnim papirom, piše Kresent.

Imate li stare traperice kojima treba malo osvježiti boju, stavite ih prati s novima, no pripazite da u perilici ne bude i drugih odjevnih predmeta. Ako su traperice upile miris duhanskog dima, ostavite ih namočene tijekom noći u vodi u koju ste dodali sredstva za pranje rublja. 

Najčitaniji članci