Lifestyle

Komentari 112

Top savjeti za punije žene: Evo na što paziti kod izbora badića

Svaka žena, bez obzira na puniju građu tijela, može pronaći badić koji joj savršeno stoji. Važno je samo da pripazi na neke stvari i izabere model koji odgovara baš njoj

Nekoliko savjeta na što trebate obratiti pažnju:

Žene punije građe trebaju birati bikini kojem su gaćice dublje jer će tako prikriti višak na trbuhu, a ujedno će ga stisnuti kao steznik. Sad su vrlo moderni retro modeli kojima su gaćice upravo takve.

Odličan izbor su i modeli s volančićima oko bokova ili oni koji izgledaju kao da imaju suknjicu.

Jednodijelni badić je, također, dobar izbor za puniju građu. U tom slučaju dobro je da ima vrlo otvorena leđa - tijelo će izgledati bolje.

Ženama građenima kao pješčani sat, znači bujnih oblina i tankog struka, pristaju minijaturni bikiniji s trokutićima na grudima ili jednodijelni badići s prorezom oko struka.

Svakako treba izbjegavati modele koji se sjaje jer će "proširiti" tijelo.

Ako su grudi veće, važno je da stoje čvrsto u košaricama i da sa strane ne vise viškovi, odnosno gornji dio mora biti dovoljno velik tako da baš cijele grudi stanu u njih. Modeli koji se tankim trakama vežu oko vrata uglavnom ne stoje dobro ženama s velikim grudima, osim ako grudi, nekim čudom, čvrsto stoje same od sebe.

Ako su grudi male, dobro ih je naglasiti jer će tako ostatak tijela izgledati tanje. Male grudi izgledat će bujnije u bikiniju koji izgleda kao traka ili ima umetke u košaricama. Također, jarke boje i ukrasi (npr. čipka ili cvjetovi) na gornjem dijelu su dobrodošli.

Građi kod koje su grudi male, a stražnjica veća, odlično stoje trokutaste gaćice s trakicama za vezanje i gornji dio s umecima ili u obliku trake.

Ako se radi o velikim bokovima, svakako treba izbjegavati modele s visoko rezanim bedrima.

Uzorak na badiću je također vrlo važan, ženama punije građe uvijek je bolje birati sitniji uzorak. Također, na dijelovima tijela koje žele vizualno smanjiti trebaju biti okomite linije, ne vodoravne.

Uglavnom, dio tijela koji želite istaknuti neka bude prekriven živim bojama i zanimljivim uzorcima, a za onaj dio koji želite prikriti - birajte tamnije, zagasite nijanse. Tako će žive boje privlačiti poglede drugih te neće toliko obraćati pažnju na nesavršenosti.

Pogledajte u videu kako različiti modeli stoje punijim ženama:

Najčitaniji članci