Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Top sto super knjiga za plažu: Odaberite najbolje za sebe (2)

Top sto super knjiga za plažu: Odaberite najbolje za sebe (2)
12

Spori ritam odmora i ljetovanja najbolje je nadopuniti dobrom knjigom. Za vas smo izdvojili naš odabir najboljih. A u nagradnoj igri poklanjamo vam čak 105 primjeraka!

VIDEO

Sunce, more i plaža, što nam još treba za savršen odmor? Naravno, to je dobra knjiga. Upravo je vrijeme godišnjeg odmora prilika da pročitamo onu knjigu koju nam je preporučila prijateljica, ili nam se pak svidjela po samom naslovu. Zbog toga smo vam pripremili pregled 100 najboljih knjiga u kojima možete ove godine uživati na plaži ili u klimatiziranom prostoru svoga gradskoga stana. No to nije sve, neke od knjiga možete i osvojiti u našoj nagradnoj igri! 

Kako sudjelovati i osvojiti jednu od 105 knjiga?
Pored pojedinih knjiga vidjet ćete oznaku koliko ih poklanjamo, kao i ključnu riječ. Odaberite za koje knjige želite konkurirati, pošaljite SMS poruku s ključnom riječi pored te knjige (npr. TATA) i svojim podacima na broj 60024 (2,40 kn/sms). Poklanjamo ukupno čak 105 knjiga, a dobitnike izvlačimo između svih prijavljenih od 21. srpnja do 31. srpnja. Imena dobitnika objavit ćemo u našoj podrubrici Nagradne igre. Sretno!

TOP 10 KNJIGA ZA DJECU

1. Harriet Castor: Kako postati balerina (Profil, 129 kn) - poklanjamo 1 kom, Ključna riječ BALERINA

Jesi li se ikada zapitala kako bi bilo biti prava balerina? Neka ti Bela i njezine prijateljice, male balerine, kažu sve što trebaš znati o plesanju baleta, od obuvanja prvog para baletnih papučica do osnovnih koraka baletne škole i plesanja pod svjetlima pozornice.

2. Claire Freedman i Ben Cort: Svemirci gaćoljupci spašavaju Zemlju (Školska knjiga, 45 kn) - poklanjamo 5 kom, ključna riječ GACOLJUPCI 

Maštovita priča o svemircima koji dolaskom na Zemlju, svoje vrijeme provode u igri gaćama, bile one bakine, dječje, roze, plave, na užetu ili u ladici, pronašle su put do dječjih srca, ali i roditelja. Slikovnica je namijenjena djeci od 3-6 godina

3. Knjiga za djevojčice (VBZ, 19,90 kn) - poklanjamo 5 kom, ključna riječ DJEVOJCICA 

Neka vaša djeca otkriju kako biti najbolja u svemu. Garantiramo im sate i sate fenomenalne zabave! Želiš imati svoj vlastiti stil? Otkrij kako dizajnirati vlastitu odjeću ili kako sama možeš napraviti sjajilo za usne. Želiš zadiviti prijateljice? Pokaži im kako možeš napraviti kristal, žonglirati jednom rukom ili riješiti se školskog nasilnika. 

4. Knjiga za dječake (VBZ, 19,90 kn) - poklanjamo 5 kom, ključna riječ DJECAK 

Našao si se u opasnoj situaciji? Ovdje možeš naučiti kako pobjeći iz živog pijeska, napraviti splav, upaliti vatru bez šibica ili čak kako letjeti helikopterom! Želiš zadiviti prijatelje? Sad možeš naučiti kako jednom rukom prepoloviti debeli telefonski imenik, hipnotizirati kokoš ili kako prijateljima pročitati misli. Nedjelja popodne, a tebi je dosadno? Tome će doći kraj kad naučiš kako izraditi vodenu bombu, bumerang ili čak vulkan!

5. Alison Maloney: Vile (Profil, 139 kn)

Svaka predivno ilustrirana stranica ove krasne knjige prikazuje dio vilinskog svijeta – od Vilinskog carstva do vilinske magije. Upoznajte najpoznatije vile: Zvončicu, zubić vilu i zlu vilu iz Trnoružice. Zavirite u uobičajeni vilinski dom te dvorac vilinske kraljice Titanije u kojem se vile skupljaju i održavaju svoje proslave

6.  Anne Plichota, Cendriene Wolf: Oksa Pollock- Nevidljivi svijet (Školska knjiga, 119 kn)

Oksa Pollock isprva je naizgled obična djevojka, no tu djevojkus bob-frizurom, zelenim očima, ljubiteljicom rolanja i rock-glazbe očekuju pustolovine o kojima je mogla samo sanjati. Gus, Foldingoti i Getorixi samo su neki od likova koji je prate u njenim avanturama.

7. Nada Horvat: Zgodice o micama (Algoritam, 79 kn) - poklanjamo 3 kom, ključna riječ MICE

Je li vam ikada palo na pamet da i mice, kao i djevojčice, mogu biti i šminkerice, i prevrtljivice, i budalice, ali i ratnice, i putnice, i mudrice, pa čak i hvatačice sjena i krotiteljice oblaka? Ako to nikada niste primijetili, ima tko jest – Nada Horvat, koja nam otkriva sasvim nov, čaroban život najraznovrsnijih mica, njihovih sporazuma i nesporazuma, prijateljstva, druženja i, nadasve, nesputane igre.

8. Aprilynne Pike: Čarolije (Mozaik knjiga, 99 kn) - poklanjamo 5 kom, ključna riječ CAROLIJE

Čarolije su drugi dio uzbudljivog serijala o djevojčici Laurel koja otkriva da je vila. U drugom nastavku ona nastavlja obavljati svoju odgovornu zadaću zaštite dveri Avalona od neprijatelja. Da bi to mogla, mora posjetiti vilinsku školu u Avalonu gdje će naučiti pripravljati vilinske napitke te svladati ostale vještine zbog kojih su jesenske vile toliko cijenjene u vilinskom svijetu. Laurel će svoju vjernost i pripadnost morati dokazati i jednom i drugom svijetu i ponovno biti prisiljena birati između Davida i Tamanija. 

9. Matanović/Dorić: One misle da smo male (Mozaik knjiga, 59 kn)

Roman Julijane Matanović nastao u suradnji s dokoricom Ankom Dorić namijenjen tinejžerskoj populaciji u edukacije o HPV-u (humanom papiloma virusu)..

10. Vjekoslava Huljić: Moj tata je lud za mnom (Mozaik knjiga, 79 kn) - poklanjamo 5 kom, ključna riječ TATA

 Vjekoslava Huljić ovaj put piše o životu tinejdžera u Splitu te nizu događaja koji tinejdžera navode da promijeni svoj stav prema životu. Treba i dodati da se roman ne bavi traumatičnim događajima nego svakodnevnim odnosima u obitelji, školi i susjedstvu – dakle životu kojim živi svaki tinejdžer i u kojima treba pronalaziti uzore za vlastiti, bolji, napredak.


TOP 10  SF KNJIGA

1. Guy Gavriel Kay: Ysabel (Algoritam, 149 kn)

Ned Mariner nalazi se u Francuskoj sa svojim ocem, proslavljenim fotografom koji snima katedralu Saint-Sauveur u Aix-en-Provence. I otac i sin strepe za sudbinu Nedove majke, liječnice koja se priključila udruzi Liječnici bez granica i koja trenutno boravi u ratom razorenom Sudanu. Njoj to nije prvi put da vlastitu sigurnost stavlja na kocku kako bi pomogla onima kojima je najpotrebnije, a njezinu je hrabrost naslijedio i Ned. Ta će mu hrabrost uskoro i zatrebati.

2. Damir Hoyka: Xavia (VBZ, 130 kn)

Kako plemenit naum potpunog dokidanja materijalnog izrabljivanja i nepravde može dovesti do želje za potpunim fizičkim dokinućem čovječanstva? Može li android konzumiranjem umjetnosti steći osjećaje? Je li ljudska istina da ljubav ne poznaje granice toliko sveobuhvatna da se proteže na potpuno virtualne stvorove i robote? Mnoga takva i slična pitanja postavlja Damir Hoyka u svom romanu “Xavia” i poziva čitatelja na razmišljanje. 

3. Steven Hawking: Teorija svega (VBZ, 49 kn)

Veliki popularizator znanosti i briljantan znanstvenik, Hawking vjeruje kako prednosti teorijske znanosti trebaju biti "načelno razumljive svakome, a ne samo nekolicini znanstvenika". Ovo je knjiga za svakoga tko je ikada pogledao u zvjezdano nebo i zapitao se čega tamo ima i kako je uopće nastalo.

4. Amy Gray: Kako postati vampir (Mozaik knjiga, 99 kn) 

Odlučili ste ući u svijet sjena gdje vas čeka posve novi svijet. Svijet je to ispunjen nadnaravnim moćima, saveznicima i neprijateljima, ali ponajviše novom vrstom hrane.  U ovoj vam se knjizi nude spoznaje o svim tajnama tog svijeta.

5. Louann Brizendine: Muški mozak (Profil, 129 kn)

Besprijekorno dokumentirana i zasnovana na najnovijim znanstvenim spoznajama, ovo je knjiga koju svaki muškarac, a osobito svaka žena koju zbunjuju muškarci, mora imati.

6.  Charlie Fletcher: Triologija Kameno srce ( Naklada Ljevak, Cijena (1. – 3. dio): 119 kuna)

Charlie Fletcher stvara očaravajuće carstvo unutar tmurne londonske svakodnevice, opisujući rat između zrcalnika i mrljavaca uslijed kojeg dječak Charlie mora izvršiti tri izazova kako bi spasio vlastiti život i živote svojih prijatelja. Ova uzbudljiva, vrhunski ispripovijedana pustolovina puna je napetih skokova i neizvjesnosti.

7. P. C. Cast i Kristin Cast: Probuđena (Algoritam, 99 kn) 

Velike promjene dočekuju Zoey Redbird, najdarovitiju početnicu od pamtivijeka, nakon buđenja iz smrskane obamrlosti i povratka s Onog Svijeta u zamak Sgiach na otoku Skye.
Oboružana Mrakom, Nadsvećenica Neferet dobila je od Visokog vampirskog vijeća ovlast za povratak u Kuću Noći u Tulsi, gdje se nedavno ukazao onaj bijeli bik čija se prethodna pojava na ovome svijetu gubi u maglama povijesti.

8. Brian Selznick: Izum Hugoa Cabreta (Profil, 129,00 kn) 

"Priča koju ću podijeliti s vama zbiva se 1931. godine pod krovovima Pariza. Tu ćete upoznati dječaka koji se zove Hugo Cabret, a nekada je, vrlo davno, pronašao tajanstven crtež, koji mu je zauvijek promijenio život..." Ovim riječima mađioničara, profesora Alcofrisbasa, počinje uzbudljiva priča o Hugou Cabretu, dvanaestogodišnjem nahočetu i lopovu, dječaku prepunu tajni. No nećete ovdje upoznati samo njega, malog urara, koji živi u sobičku skrivenu iza zidova pariškog kolodvora - tu su i jedna neobična djevojčica, i jedan zagonetni prodavač igračaka, i ključ za ne-zna-se-što, i mehanički čovjek koji za sve njih čuva poruku iz prošlosti.


9.  Lian Hearn: Mač u tišini ( Profil, 119 kn)

Mač u tišini prvi je dio uzbudljive sage čija se radnja zbiva u feudalnom Japanu. Glavni junak priče je mladi Takeo, pripadnik miroljubiva naroda Skrivenih. On jedini preživljava pokolj krvoločna klana Tohana i kreće u osvetu. Otkrivši da posjeduje nadnaravne moći, počinje njegov životni put satkan od izdaje, časti i odanosti, nasilja i ljubavi. Unutar zidina Inuyame sreće prelijepu Kaede, koja i sama mora u sebi naći snagu i izboriti se za život u sukobu klanova.

10. Audrey Niffenegger: Žena vremenskog putnika (Profil, 49 kn) 

Kada je Henry upoznao Clare, njemu je bilo 28, a njoj 20 godina. On je zaneseni knjižničar, a ona prelijepa studentica likovne akademije. Njemu se učinilo da je tada upoznaje po prvi put, no ona ga susreće od svoje šeste godine. Dok se Clare i Henry izmjenjuju u pričanju priče, otkrivajući snagu svoje povezanosti, gotovo SF postavka putovanja kroz vrijeme postaje okosnicom iznimne ljubavne priče.


TOP 10 HOROR-TRILERA

1. Dan Brown: Izgubljeni simbol (VBZ, 180 kn)

U romanima Dana Browna ništa nije kakvim se čini na prvi pogled. Radnja romana "Izgubljeni simbol" smještena je unutar vremenskog okvira od 12 sati i kroz majstorski tekst pun neočekivanih zapleta odvodi čitatelja na nevjerojatno putovanje uz Roberta Langdona koji je ponovno u akciji! 

2. Kathy Reichs: 206 kostiju (Mozaik knjiga, 99 kn) - poklanjamo 5 kom, ključna riječ KOSTI

Ljudsko tijelo sastoji se od 206 kostiju. Poznajući ih do pojedinosti, forenzički antropolozi u njima iščitavaju prošlost kratkotrajnih ili dugovječnih života i služe se njima u rekonstrukciji nasilnih zločina. Forenzičarka Temperance Brennan budi se u izuzetno skučenom, mračnom i hladnom prostoru, šaka vezanih za stopala. Je li živa zakopana? U ćeliji? Tko je želi ubiti ili ukloniti s puta? Zašto? Postupno počinje rekonstruirati slijed zbivanja....

3. Tess Geritsenn: Harem mrtvih duša (Mozaik knjiga, 99 kn) - poklanjamo 5 kom, ključna riječ HAREM

Nebrojene godine, savršeno uščuvana mumija ležala je zaboravljena u prašnjavom podrumu muzeja. Iznenadno otkriće te mumije istodobno je važan događaj ali tajna koja privlači pozornost. Nazvana „Madam X“, mumija - prema svemu sudeći, drevna egipatska rukotvorina - čini se božjim darom instituciji koja se bori s financijskim poteškoćama. Ali mrtvozornica Maura Isles ubrzo otkriva sablasnu poruku skrivenu u lešu - zaprepašćujući dokaz da je ova „stoljećima stara“ relikvija zapravo žrtva umorstva suvremenog doba.

4. Stieg Larsson: Djevojka koja se igrala vatrom (Znanje, 29,90 kn)

Djevojka koja se igrala vatrom drugi je dio trilogije Millennium. Lisbeth Salander i Mikael Blomkvist ponovno se nalaze u središtu napete, uzbudljive priče, u kojoj sve počinje okrutnim ubojstvom mladog novinara Millenniuma i njegove djevojke koji se bave istraživanjem traffickinga. Svi tragovi upućuju da je zločin počinila Lisbeth Salander te su se čitava švedska policija i javnost digle na noge kako bi pronašle neprilagođenu djevojku sumnjiva ponašanja s podebljim dosjeom iz psihijatrijske klinike.

5. Boris Akunin: Dekorater (Profil, 99 kn)

Jack Trbosjek nije prestao ubijati prostitutke, nego je pobjegao u Moskvu, ili ga netko oponaša pa ubija po najporočnijim moskovskim četvrtima na isti način kao slavni britanski rasparač. Leševi se gomilaju, a u Moskvu za koji dan iz Petrograda treba doputovati Njegovo Carsko Veličanstvo pa bi se dugoočekivani posjet mogao pretvoriti u potpunu katastrofu.

6. Rogerson Eleory: Tiha vjera u anđele (Profil, 116 kn)

Neposredno prije početka Drugog svjetskog rata u provincijskom američkom gradiću Augusta Falls (Georgia) dvanaestogodišnji Joseph Vaughan, suočen s iznenadnom smrću oca, počinje vjerovati u anđele. Sjenu na njegovo odrastanje baca i serija okrutnih ubojstava djevojčica, koja su se počela događati u okrugu.

7. P. D. James: Svjetionik (Profil, 89 kn)

Otok Combe uz obalu Cornisha nudi odmor i osamu preopterećenim stručnjacima koji su platili cijenu svog dolaska na vrh. No, nakon što je jedan od ovih istaknutih gostiju pronađen kako visi obješen s vrha otočkog svjetionika, nitko ne vjeruje da je riječ o samoubojstvu. Odmah su pozvani zapovjednik Adam Dalgliesh i njegov tim; istraga mora biti brza, diskretna i odlučna.

8. M. H. Clark: Srest ćemo se opet (Mozaik knjiga, 39 kn)

Mlada izvjestiteljica Meghan Collins nalazi se na odjelu hitne pomoći bolinice u New Yorku. Kola hitne pomoći dovoze žrtvu ulične pljačke, mladu ženu čiji je identitet nepoznat. Liječnici pokušavaju sve kako bi je održali na životu, no na kraju odustaju, skidaju masku za davanje kisika s njenog lica, a Meghan, ugledavši njeno lice, počinje proživljavati noćnu moru. Lice žrtve identično je s njezinom... No pitanje identiteta nije jedino koje će ju mučiti. Smrt njezina oca također je velika tajna, a nova, naizgled nepovezana, ubojstva redat će se jedno za drugim.

9. Sam Bourne: Konačan obračun ( Naklada Ljevak, 149 kn)

Konačni obračun, djelomično inspiriran stvarnim događajima, pripovijest je o skupini ljudi koja, preživjevši holokaust, traži osvetu za nacističke zločine. Ovaj triler nikoga neostavlja ravnodušnim zbog atmosfere, osjećaja koje pobuđuje i stalnih obrata u radnjikoji se brzinom svjetlosti nižu od prve do posljednje stranice.

10. Charles Portis:  Čovjek zvan hrabrost( Naklada Ljevak 129 kn)

Američki pisac Charles Portis je sasvim sigurno jedan od najboljih humorista današnjice. Njegov najslavniji roman, Čovjek zvan hrabrost, po prvi puta objavljen 1968., postao je predloškom za istoimeni film braće Coen s Jeffom Bridgesom i Mattom Damonom u glavnim ulogama.

TOP 10 KNJIGA IZ KNJIŽEVNOSTI

1. Paulo Coehlo: Aleph (VBZ, 120 kn) - poklanjamo 5 kom, ključna riječ ALEPH

Aleph, novi roman omiljenog svjetskog pisca označava njegov povratak načinu pisanja koji je ustanovio u "Alkemičaru". Aleph nas poziva da poduzmemo nešto. Jer, dogodi se trenutak kad osjetimoda bismo trebali razmisliti o tome kako živimo svoj život, jesmo li ondjegdje želimo biti te radimo li ono što želimo raditi.

2. Jonathan Franzen: Sloboda (VBZ, 150 kn)

Kao da je izišao iz Tolstojeva šinjela, Franzen je (nakon devet godina rada) napisao roman koji pokriva sve što je nesloboda u današnjem svijetu – ekološko razaranje, pohlepa, korporacije, rat (u Iraku), kapitalizam, a s njima i najvažnije međuljudske odnose – rodbinske relacije, prijateljstvo, ljubav, seks, preljub. 

3. Bhira Backhaus: Pod limunovim stablima ( Naklada Ljevak, 139 kn) - poklanjamo 5 kom, ključna riječ LIMUN

Mlada Indijka Jeeto bori se kako bi pronašla vlastito mjesto u svijetu dogovorenih brakova i stroge obiteljske tradicije pandžapske zajednice u kalifornijskom Oak Groveu. Jeeto je u procjepu je između dvaju svjetova - tradicionalnog svijeta zajednice indijskih Sikha koji joj nameće dogovoreni brak i života tipične američke studentice. Jeetoina sestra Neelam, zaljubljena u mladića kojeg njezini roditelji ne prihvaćaju, pasivno se prepušta dogovorenom braku s neznancem, dok se Jeetoina prijateljica Surinder otvoreno suprotstavlja tradicionalnim običajima.

4. Lisa See: Sniježnica i tajne lepeze (24sata, 39,90 kn) - poklanjamo 5 kom, ključna riječ LEPEZA

Kroz priču o prijateljstvu dviju žena autorica govori o strahotama obreda i dužnosti (kao što je povezivanja stopala) kroz koje su mlade Kineskinje u kineskoj provinciji morale prolaziti da bi bile prihvaćene u društvu i poželjne muškarcima. Gotovo dokumentaristički, roman otkriva put žene u dogovoreni brak i njenom kasnijem podređenom položaju spram muškarca u njegovu domu, koji nikad ne postaje i njezin. Realistično i dojmljivo.

5. Azar Nafisi: Lolita u Teheranu (24sata, 39,90 kn)

Nafisina sjajna priča prikazuje fascinantan portret iransko-iračkog rata doživljenog iz Teherana dajući nam rijedak uvid, iznutra, u život žene u revolucionarnom Iranu. Riječ je o knjizi ispunjenoj silnom strašću i poetičnom ljepotom, koja progovara izvanredno originalnim glasom. 

6. Donna Woolfolk Cross: Papisa Ivana (24sata, 39,90 kn) - poklanjamo 5 kom, ključna riječ PAPISA

Stotinama godina nijekalo se da je postojala - papisa Ivana, žena koja se maskirala u muškarca i napredovala do vrhovnog kršćanskog poglavara. Ovaj izuzetan roman oživljuje legendu portretirajući nezaboravan lik žene koja se svom dušom bori protiv društvenih ograničenja. 

7. Sulaiman Addonia: Posljedice ljubavi ( Naklada Ljevak, 139 kn) - poklanjamo 5 kom, ključna riječ LJUBAV

Naser je dvadesetogodišnji emigrant iz Eritreje koji je kao dječak izbjegao u Saudijsku Arabiju zbog političkih nemira u njegovoj domovini. Živi tipičnim životom siromašnog i usamljenog emigranta koji se s nostalgijom sjeća majke koja je ostala u Eritreji i mašta o egipatskim filmskim zvijezdama, ljubavi i nježnosti. 

8. Elizabeth Kostova: Kradljivci labudova (Algoritam, 179 kn)

Psihijatar Andrew Marlow živi savršeno uređenim životom – neki bi rekli samačkim, no on uživa u potpunoj posvećenosti svojoj profesiji i svome hobiju, slikarstvu. Taj će red, kako će se kasnije pokazati, postati nepovratno narušen u trenutku kad ga prijatelj zamoli da preuzme slučaj proslavljenog slikara Roberta Olivera koji je nožem brutalno nasrnuo na poznatu sliku u Nacionalnoj galeriji.

9. Tea Tulić: Kosa posvuda (Algoritam, 79 kn)

Kosa posvuda je utoliko i nacrt obiteljskog romana i povijest pokušaja da se neizlječiva bolest izliječi, što će reći da se u ovoj knjizi maršira kroz bolničke sobe na čijim vratima se samo mijenjaju brojevi, dok bolest raste, da se u očaju pribjegava i alternativnim metodama, dok bolest raste, svemu što daje nadu i vraća dostojanstvo oboljelom. Usput se nizom lajtmotiva pripovijeda i o kućnim ljubimcima, susjedima, vjeri, flash-backovima vraća u djetinjstvo, spominju uroci i prometne nesreće, a listovi kupusa života rastu pred nama…

10. Pema Chödrön: Mjesta koja vas plaše ( Naklada Ljevak, 119 kn) - poklanjamo 5 kom, ključna riječ PLASE

U suvremeno doba, prožeto tjeskobom i neizvjesnošću, budistička redovnica Pema Chödrön donosi izazovan pogled na ljudski život, na probleme s kojima se svakodnevno susrećemo, ali i na one koji se čine nesavladivima. Pema Chödrön izaziva čitatelje da životnim problemima pristupe na duhovan način, i poučava ih važnom umijeću - kako da ne bježe od problema u lažno skrovište, već da se suoče i na taj način nauče važne stvari o sebi.

TOP 10 KNJIGA IZ POPULARNE ZNANOSTI

1. Richard C. Hoagland: Tajna misija (Mozaik knjiga, 199 kn)

Zašto je Busheva administracija odlučila pokrenuti program koji će ljude što prije vratiti na Mjesec? Koji su razlozi nove trke u osvajanju svemira koja se vodi s Kinom, Rusijom i Indijom?
Čudesne fotografije reproducirane u ovoj knjizi, koje su autori dobili od nezadovoljnih zaposlenika NASA-e, dat će odgovor na to pitanje, kao i pregršt podataka o istraživanjima Mjeseca i Marsa

2. Guinnesova knjiga rekorda (Algoritam, 99 kn)

Mislite da ste već sve vidjeli? Razmislite ponovno! Izdanje najprodavanije knjige s autorskim pravima na svijetu plamti od tisuća novih rekorda koji pokrivaju svaki vid svijeta koji nas okružuje: od umjetnosti, preko sporta, pa do najnovije tehnologije. U novom izdanju oduševit će vas nove, nikad viđene fotografije, nove kategorije rekorda i posebni prilozi.

3. Anđelka Subašić: Uzmi sudbinu u svoje ruke (VBZ, 89,90 kn)

U ovoj jedinstvenoj knjizi otkrijte kako planeti utječu na vaša ključna životna razdoblja. Naučite prepoznati te planetarne utjecaje, bilo da su pozitivni ili negativni. A kad ih postanete svjesni, tada ćete ih moći iskoristiti na najbolji mogući način i – unatoč okolnostima – potpuno upravljati svojim životom!

4. Plimer King: Više od slučajnosti (Profil, 116,10 kn)

Abraham Lincoln izabran je u Kongres 1846. godine. Kennedy je izabran 1946. godine. Lincoln je postao predsjednik I860., a Kennedy 1960. godine. Prezimena obojice sadrže sedam slova. Obojica su se zalagala za građanska prava. Obojica su ubijena u petak u prisutnosti svojih supruga. Obojica su pogođena metkom u glavu. Obojicu je naslijedio potpredsjednik po imenu Johnson koji je bio demokrat, podrijetlom s američkog Juga i bivši senator. Atentatori na obojicu bili su ljudi s dvama imenima i jednim prezimenom koji zajedno imaju 15 slova.

5. Enciklopedija tajanstvenih pojava (Profil, 149 kn) 

Enciklopedija tajanstvenih pojava izazvat će na vama trnce i potaknuti maštu. Ako ste dovoljno hrabri, bacite pogled na sablasna lica koja se pojavljuju na podu, mozgajte o NLO-ima i potražite zaštitu protiv okrutnih prokletstava i smrtonosnih kletvi.  

6. Kako uspavati dijete bez plakanja (VBZ, 108 kn) 

Patite li tijekom besanih noći i morate odbijati od sebe kišu bezosjećajnih savjeta kako biste trebali pustiti svoje dijete da 'plače do iznemoglosti' i tako 'nauči spavati'?  Do sada, jedina dva savjeta za besane noći bila su pustiti dijete da plače dok ne zaspi ili postati nenaspavani mučenik koji preživljava od sumraka do zore. 
Elizabeth Pantley, edukatorica roditelja i majka četvero djece, donosi novi, praktičan i učinkovit način. 

7. Tom Peters: U potrazi za izvrsnošću (Profil, 149 kn)

Da je U potrazi za izvrsnošću klasik poslovnih priručnika, dokazuju i dojmljivi podaci: prodan je u više od tri milijuna primjeraka u prve četiri godine od dana kad se pojavio na policama i moglo bi se reći da je obvezatna lektira menadžera diljem svijeta. Drugačiji je od ostalih menadžerskih priručnika, možda najviše zbog zdravorazumskog i ležernog stila pisanja kojim pomoću mnogo primjera pokušava prenijeti znanje zainteresiranim menadžerima.

8. Hans-Joachim Neumann: Je li Hitler bio bolestan? (Mozaik knjige 119 kn)

"Hitler zapravo nikada nije bio bolestan", rekao je Hitlerov dugogodišnji osobni liječnik dr. med. Theodor Morell u rujnu 1945. godine dr. med. Karlu Brandtu, kirurgu iz Führerove liječničke pratnje (Begleitarztf. Je li Morell tu rečenicu sročio uistinu tako, nije poznato, no pouzdano znamo da je Brandt, koji je ubrzo nakon toga obješen zbog počinjenih zločina, tu Morellovu izjavu tako diktirao u zapisnik američkom ispitivaču u logoru »Camp Siebert«. Kada su međusobno razgovarali, Brandt i Morell - koji su bili zatvoreni u istoj ćeliji internacijskoga logora - razgovarali su o Hitleru.

9. Peter Forbes: Macaklinovo stopalo (Profil, 149 kn)

Kako je bodljikavi čičak nadahnuo Georgea de Mestrala da izumi čičak-traku; kako je oblik lista koji izlazi iz pupoljka doveo do izrade satelita na sunčev pogon; kako su znanstvenici nadahnuti listovima svetoga lotosa izradili prvi komad stakla koje se samo čisti te koja je sličnost između konzolnih mostova i kralježnice golemih sisavaca kao što je bizon? 

10. Bo Burlingham: Mali divovi (Profil, 129 kn)

U Malim divovima detaljno je opisano 14 privatnih tvrtki koje su odlučile "biti sjajne, a ne velike" a sve one, primjećuje autor, imaju neka zajednička obilježja. Za početak, sve su čvrsto odlučile biti najbolje u onome što rade; trude se stvoriti sjajno mjesto za rad, pružati izvanrednu uslugu potrošačima, imati izvrsne odnose sa svojim dobavljačima, davati velik doprinos zajednici u kojoj žive i rade te pronaći sjajan način kako će živjeti. Knjiga Mali divovi Boa Burlinghama izazvala je pravu revoluciju među poslovnom literaturom.

OVDJE pročitajte prvih 50 naslova koje preporučamo. 

Pravila nagradne igre pročitajte ovdje
Operater usluga s dodanom vrijednosti: Moj telekom d.o.o., Trg K. Ćosića 11, Zagreb, MB: 02497913, tel: 013659058.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Možete li prepoznati koja žena na fotografiji upravo ima infarkt
PRIPAZITE NA OVE ZNAKOVE

Možete li prepoznati koja žena na fotografiji upravo ima infarkt

Svi simptomi srčanog udara Linde Johns, američke književnice, su oni koji bi mogli biti - i često jesu, odbačeni od strane zdravstvenih djelatnika, a kamoli ljudi koji ih imaju

Dnevni horoskop za ponedjeljak 29. travnja: Jarac će zablistati na poslu, Vodenjak u ljubavi
KAKAV VAS DAN OČEKUJE?

Dnevni horoskop za ponedjeljak 29. travnja: Jarac će zablistati na poslu, Vodenjak u ljubavi

Pročitajte dnevni horoskop za ponedjeljak 29. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
'Sin ima izljeve bijesa i galami. Stanje je nesnosno i tako mi je svaki dan. Očajna sam...'
PISMO MEVLUDINU

'Sin ima izljeve bijesa i galami. Stanje je nesnosno i tako mi je svaki dan. Očajna sam...'

Bili smo kod psihijatrice i ona je utvrdila lakšu duševnu zaostalost te znatno oštećenje ponašanja koje zahtijeva nadzor ili liječenje. Lijekovi mu ne pomažu