Lifestyle

Komentari 8

Top trendovi u farbanju kose u 2020. godini: Jagoda, crna, led

Top trendovi u farbanju kose u 2020. godini: Jagoda, crna, led

Sviđa li vam se više tamna kosa, tada morate znati da je ove godine trend crna boja, a nećete pogriješiti niti s nijansom jagode, crvenim baršunom ili hladnim pepeljastim tonovima

Jagoda plava

'Strawberry Blonde' je jedan od trendova koji ćemo viđati ove godine. Radi se o posebnoj nijansi crvene.

- Imam puno klijentica koje će biti blijede plavuše, ali i one koje žele nijanse jagode i marelice u plavoj kosi -  kaže kolorist Jacob Schwartz iz Meche Salona u Beverly Hillsu.

Glumica Isla Fisher voli ovu nijansu, i odlično joj stoji.

I Nicole Kidman je tipična plavuša, ali kada želi izgledati toplije, posegne za nijansom jagode. Ta nijansa se fantastično slaže sa plavom bojom očiju, a Nicole to zna.

Glumica Rachel McAdams je prirodna brineta, ali voli kosu posvijetliti nijansom jagode koja dodatno naglašava njezin lijepi ten. 

Crna i gotovo crna

Sviđa li vam se više tamna kosa, tada morate znati da je ove godine trend crna boja. Frizerka i osnivačica ' Shear Genius' kolekcije Annagjid 'Kee' Taylor kaže kako sve više klijentica kosu boji u tamno smeđu ili crnu. 

- Crna i tamno smeđa kosa su toliko klasične boje da su godinama prisutne. Tamna kosa izgleda punije i sjaji poput stakla - kaže ova frizerka.

Glumica i pjevačica Herizen Guardiola i njezine vrlo tamne kovrče biti će veliki trend friziranja među ženama u ovoj godini. Njezine kovrče posebno zablistaju kada se nađu pod svjetlom.

Koloristica Rachel Bodt savjetuje da, ako se odlučite za ovako duboku nijansu, najprije porazgovarate sa svojim stilistom o tome što bi najbolje izgledalo u odnosu na vaš ten. 

- Za određene tonove kože ne morate biti super crne kako bi vam boja kose izgledala duboko i bogato - rekla je.

Crveni baršun

- Crvena boja kose izvrsno izgleda na svakom tonu kože - rekao je kolorist Gay Tang komentirajući duboku nijansu crvenog baršuna za kojom poseže sve više žena.

Dodao je da se radi o odličnoj nijansi koja nije niti previše topla, no ni pretjerano hladna. Ženama koje se odluče za ovu boju savjetuje korištenje šampona i regeneratora namijenjenih zaštiti boje. 

Nijansu tamnog baršuna nosi i pjevačica Lana Del Rey, ali i Ariel Winter. Idealan je za one koji se žele isticati u masi ljudi, kažu stručnjaci.

Pepeljasto ledena

Ovakva boja mogla se vidjeti na modelu Dilone dok je hodala modnom pistom. Tang kaže kako je pepeljasta kosa predviđena kao jedna od top boja za ovu godinu.

- Hladni tonovi neće stvoriti sjajan kontrast vašoj koži, umjesto toga će joj suptilno laskati - rekao je i dodao kako se ova boja može nositi u svijetlim i tamnijim nijansama. Čak i kada kosa naraste i počne se vidjeti tamni izrast, i to je cool, kaže Tang. Također, ledena bež nijansa fantastično se slaže sa toplijim tonovima kože, prenosi allure.com.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci