Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Trbušni ples senzualno i zdravo oblikuje tijelo žene

Trbušni ples senzualno i zdravo oblikuje tijelo žene
3

Zahvaljujući trbušnom plesu, postaju svjesnije sebe i svojeg tijela, opuštenije i samopouzdanije. Nakon nekog vremena vide se i fizičke promjene

VIDEO

Trbušni ples nije samo rekreacija, nego je i odličan za zdravlje i liniju, kaže Sabah Abuajaja, izvorna plesačica i instruktorica trbušnog plesa.
- Njime se mogu baviti žene svih dobi (od 7 do 77 godina). Zahvaljujući trbušnom plesu, postaju svjesnije sebe i svojeg tijela, zavole sebe i postanu opuštenije i samopouzdanije. Nakon nekog vremena vide se i fizičke promjene. Trbušni ples utječe na pravilno držanje, skladno oblikuje tijelo, a pomaže i onima koje žele skinuti višak kilograma - već nakon dva mjeseca može se vidjeti razlika - objašnjava Sabah Abuajaja, koja se trbušnim plesom bavi već 30 godina. Rođena je u Libiji, a od 21. godine živi i radi u Zagrebu.
- Liječnici često preporučuju trbušni ples ako  netko ima problema s leđima i kostima jer on vrlo brzo daje rezultate. Kao ni u čemu drugom, nije potrebno pretjerivati. Dovoljno je plesati dva puta na tjedan da bi žena osjetila promjene na sebi i vidjela rezultate - kaže Sabah. Trbušni ples je dobar i za trudnice jer smanjuje bolove pri porodu. No prije, valja se posavjetovati s liječnikom.
-  Mnoge polaznice vježbale su nekoliko dana prije poroda i rodile jako brzo - za 20 min do pola sata. Vratile su se dva mjeseca nakon poroda, čim im je liječnik to dopustio. Naime, trbušni ples skraćuje vrijeme oporavka nakon poroda. Dovoljna tri umjesto uobičajenih šest mjeseci - kaže Sabah.

UKLANJA CELULIT I ČINI STRUK VITKIM
Trbušni ples je najskladniji i najženstveniji način održavanja dobre forme jer njihanje bokovima čini struk elegantno vitkim. Pokreti trbušnog plesa razgrađuju celulit, a utječu na rad probavnih organa, što potiče oslobađanje tijela od otrova i tako kožu čini sjajnijom. Nije točno da se trbušnim plesom mogu baviti samo punije žene - iako ga je lakše plesati ako žena ima obline nego ako ih nema, njime se može baviti svatko.

SKLADNO OBLIKUJE I MIŠIĆE RUKU
Žene koje se tek počinju baviti trbušnim plesom uvijek se iznenade koliko se moraju služiti rukama. Trbušne plesačice moraju dugo držati ruke uzdignutima, a potrebno je dosta snage da bi pokreti rukama izgledali elegantno, a to odlično  oblikuje mišiće ruku.

POMAŽE PROTIV PMS-A I BOLNIH MJESEČNICA
Trbušni ples poboljšava cirkulaciju u donjem dijelu trbuha i zdjelici. Zbog toga poboljšava rad unutarnjih organa, otklanja menstrualne grčeve i pomaže uspostaviti hormonalnu ravnotežu te ukloniti PMS.

TRBUŠNI PLES NE OPTEREĆUJE ZGLOBOVE
Vježbe namijenjene oblikovanju donjeg dijela tijela mogu jako opteretiti koljena i gležnjeve. Kod trbušnog plesa to nije slučaj - njegovi su pokreti blagi i ravnomjerni, a zglobovi ostaju pošteđeni.

IDEALNO ZA BOKOVE I STRAŽNJICU
Tijekom trbušnog plesa mišići donjeg dijela tijela izrazito su aktivni, što je odlično za oblikovanje bokova i stražnjice. Žene koje se bave trbušnim plesom često počinju hodati elegantnije i gracioznije.

PLEPITE KOD KUĆE
Prvi DVD s osnovnim  pokretima potražite od 11. ožujka na svim kioscima po cijeni od samo 49,99 kuna. Drugi i treći DVD, koji će vam donijeti cjeloviti uvid u prvu fazu trbušnog plesa, stižu 25. ožujka i 8. travnja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Znakovi Zodijaka koje privlače tama i najmračnije dubine psihe
TAJANSTVENI SU

Znakovi Zodijaka koje privlače tama i najmračnije dubine psihe

Određene karaktere privlače neke mračnije priče, dio je to njihovih osobnosti koje su sklone otkrivanju priča koje imaju neki misteriozni i zlokobni karakter

Glava vas rastura? Puno vode i ovo povrće vas mogu spasiti
PROMJENA VREMENA I TLAK

Glava vas rastura? Puno vode i ovo povrće vas mogu spasiti

I dehidracija može uzrokovati glavobolju, pa je važno voditi računa da pijemo od dvije do tri litre vode na dan, i prije nego što osjetimo žeđ. Preporučuju se i blagi čajevi, a izbjegavati treba gazirana pića
Evo kako se na prirodan način riješiti korova između pločica
POSTOJI VIŠE NAČINA

Evo kako se na prirodan način riješiti korova između pločica

Alkoholni ocat je jeftino, a prirodno sredstvo protiv korova. Nekoliko dana zaredom njime špricajte korov. Vrlo brzo će se početi sušiti. Periodično ponovite postupak kad vidite da je opet provirio