Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
2 komentara

Treba vam novac? Možete biti skupo lice humanoidnog robota

Zamišljeno je da roboti funkcioniraju kao "virtualni prijatelji" koji bi pomagali starijim ljudima, a na projektu se radi već pet godina i očekuje se da će proizvodnja početi sljedeće godine

Foto: Twitter/Screenshot
2 komentara

Ranije ovog mjeseca tvrtka Geomiq iz Londona na svom je blogu objavila kako traži osobu čije bi se lice koristilo na novim humanoidnim robotima koji se tek trebaju proizvesti. Kako piše Men's Health, iza cijele ideje ne stoji Geomiq, već je njih angažirao klijent koji je odlučio ostati anoniman da mu pronađu nekog s 'ljubaznim i prijateljskim' licem, za što bi osoba dobila 'naknadu' od 125.000 dolara (oko 858.977 kn).

- Javili su nam se iz jedne tvrtke koja se bavi robotikom i pitali nas možemo li im pomoći u završnoj fazi izrade najsuvremenijeg humanoidnog robota do sada - napisao je Geomiq, a detalje ne otkrivaju zbog 'tajnosti ugovora koji su sa klijentom potpisali'.

Jedna od stvari koja je ipak poznata jest da bi se odabrano lice vjerojatno koristilo u masovnoj proizvodnji nekoliko tisuća robota. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Valentin Bianchi (@valentinbianchi)

Zamišljeno je da roboti funkcioniraju kao 'virtualni prijatelji' koji bi pomagali starijim ljudima, a na projektu se radi već pet godina i očekuje se da će proizvodnja početi sljedeće godine.

Tvrtka koja će proizvesti humanoidne robote navodno inzistira na anonimnosti zbog prirode proizvoda, no nadaju se da će oglas koji je Geomiq objavio ipak malo zaintrigirati javnost. Svi zainteresirani da budu lice novih robota mogu se javiti u Geomiq na mail faces@geomiq.com, a oni će povratno kontaktirati samo odabranu osobu.

- Znamo da je zahtjev jedinstven i da potpisivanje dozvole da netko na tisuće robota koristi vaše lice nije jednostavna odluka -  zaključili su iz Geomiqa u svom postu.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message