Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
0 komentara

'Treće lice jednine': Knjiga nije samo roman nego i dragulj...

Maksumić na trenutke piše vrlo teško i sporo, ali kako roman nastavljate dalje čitati tako vam je jasnije da je 20. stoljeće u bivšoj državi i bilo takvo - teško i dugo je trajalo

0 komentara

Nedžad Maksumić nam je ispričao priču koju većina ljudi s ovih prostora uglavnom zna, ali Maksumić ju je razradio do najsitnijih detalja. “Treće lice jednine” priča je o epohi koja je obilježila generacije ljudi, odnosno da budemo precizniji - o Jugoslaviji i Mostaru u 20. stoljeću. Maksumić na trenutke piše vrlo teško i sporo, ali kako roman nastavljate dalje čitati tako vam je jasnije da je 20. stoljeće u bivšoj državi i bilo takvo - teško i dugo je trajalo.

Maksumić je unio puno toga osobnog, stvari kojima je u Jugoslaviji svjedočio iz prve ruke i svatko tko se sjeća života u Jugoslaviji sigurno će naći brojne poveznice s autorom. Knjiga obiluje situacijama tako specifičnima za to vrijeme. Maksumić u jednoj sceni opisuje svoj izlazak iz vojske i trenutak kada ga u parku legitimira milicioner.

Maksi mu pruža vojnu knjižicu, na što milicioner sjedne do njega i kaže: “Možda još nisi toga svjestan, ali ovo ti je bila najljepša godina u životu. Vjeruj mi. Takvog drugarstva i bratstva i jedinstva nigdje nema.” Ako i niste bili u JNA, znate da su ovakve fraze bile svakodnevne, kao i brojne druge, ali su zaboravljene i sjetit ćete ih se kad u ruke uzmete dragulj poput Maksumićeva romana.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Tema: Bestbook

Možda vas zanima i ovo:
Message