Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
110 komentara

Stručnjaci tvrde: 'Trećina žena će otići na spoj zbog hrane'

Potvrdne odgovore dale su žene koje, prema znanstvenicima, pripadaju profilu psihopata, ali i one koje imaju tradicionalne stavove te vjeruju da muškarci trebaju prehraniti obitelj, a žene biti kućne pomoćnice

Thinkstock
Foto: Thinkstock
110 komentara

Kada vam se djevojka sviđa i zovete je na spoj, najveća vjerojatnost da će se odazvati je ako je pozovete na večeru, pokazalo je istraživanje provedeno na internetu. Ispitano je 1000 heteroseksualnih žena, a 23 do 33 posto odgovorilo je kako bi izašle s muškarcem koji ih pozove na spoj koji uključuje hranu.

GLAVA 'U OBLACIMA' Oprez! Seks nakon prvog spoja pomutit će procjenu partnera

- Svaka treća žena potvrdila je da bi otišla na spoj samo da dobije besplatnu hranu - rekli su stručnjaci. Dodaju kako profil takve žene opisuju kao 'mračnu trijadu'.

Psiholozi objašnjavaju kako ljudi koji pripadaju profilu 'mračne trijade' imaju spoj tri različite osobine - makijavelizma (ne biraju sredstvo za dolazak do cilja), narcizma i psihopatije - u jednom čovjeku što ga čini odličnim materijalom za postizanje materijalnog uspjeha u životu.

Foto: Dreamstime

Žene koje vjeruju u tradicionalne rodne uloge, odnosno, da muškarci trebaju prehraniti obitelj, a žene biti kućne pomoćnice, također su davale potvrdne odgovore.

Istraživanje je potaknulo dr. Briana Collissona, izvanrednog profesora na Odsjeku za psihologiju Sveučilišta Azusa Pacific, da provede istu studiju. Ona je objavljena u časopisima Social Psychological i Personality Science, a stručnjaci su ponovo došli do istog zaključka.

Thinkstock MATERIJAL ZA VEZU Koji su znakovi? Već na trećem spoju se vidi želi li se vezati...

- Tamne osobine kao što su makijavelizam, narcizam i psihopatija povezujemo su s izrabljivačkim ponašanjem u romantičnim vezama, ali i u onima za jednu noć. Karakteristične stvari za ljude s 'mračnom trijadom' su glumljenje orgazam i slanje neželjenih seksualnih fotografija - objasnio je dr. Brian Collisson.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message