Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
79 komentara

Koji su znakovi? Već na trećem spoju se vidi želi li se vezati...

Za ozbiljnu vezu su spremni ljudi koji pokazuju ranjivost, govore o lošim iskustvima te su svjesni svojih pogrešaka u prošloj vezi. Ako za sve krive svoje bivše, nisu emocionalno zreli

Thinkstock
Foto: Thinkstock
79 komentara

Dobru i čvrstu vezu možete stvoriti samo s emocionalno ‘zdravim’ partnerom, tvrde M’Lissa Trent i Hanalei Vierra, autori knjige “Making Relationships Work: Couples Advice Columns".

- Pod ‘zdravim’ misli se na partnera koji je u tom trenutku spreman na emocionalno vezanje. Negdje oko trećeg spoja moći ćete zamijetiti upućuje li vam druga strana crvene kartone kojima vam želi reći da nije emocionalno dostupna. Tada ćete se početi bolje upoznavati i pričati o ozbiljnijim temama, a najviše možete saznati po onome što govori o prošlim vezama. Ako za sve probleme u prošloj vezi krivi bivšeg dečka ili curu znači da nije emocionalno zreo za ozbiljnu vezu. I vrlo vjerojatno svoje pogreške neće vidjeti ni u vašoj vezi. Također, obratite pažnju priča li vam o bolnim iskustvima iz svoje prošlosti. Ako je tako, vaš potencijalni partner pokazuje vam da je emocionalno dostupan i spreman biti otvoren s vama - kažu autori i nastavljaju: 

- Nemojte osuđivati, slušajte, suosjećajte i pokušajte razumjeti njihove osjećaje. To će vam pomoći da se što bolje upoznate i lakše riješite probleme koji se pojave u vašoj vezi. Povjerenje, lojalnost i poštovanje su put koji vodi do najdublje intimnosti. Neka fizički i psihički aspekti vašeg odnosa ostanu privatna i ekskluzivna stvar koju samo vas dvoje znate da biste lakše izgradili intimnost.

Fotolia KORISNI SAVJETI Snažniji užitak u seksu jamči kap lubrikanta ispod kondoma

Naravno, u vezi je osim psihičke intimnosti važna i fizička stoga budite nježni i romantični jedno prema drugome. Vi ste ipak ljubavnici, a ne samo prijatelji pa se tako i ponašajte. U vezi morate podupirati jedan drugoga u svojim zajedničkim i samostalnim ciljevima jer je smisao veze da kao tim prolazite kroz životne izazove. No u vezi nemojte zaboraviti tko ste vi, s partnerom dijelite svoje misli, osjećaje, potrebe i očekivanja te pri tome budite iskreni - savjetuju autori.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message