Lifestyle

Komentari 8

Trenutno niste s partnerom? Možete se zbližiti na 7 načina

Trenutno niste s partnerom? Možete se zbližiti na 7 načina

Možda vam se ne sviđaju razgovori preko videopoziva, ali bolje od toga trenutno nemate. Prigrlite blagodati tehnologije kako bi održavali vezu živom i komunicirali s partnerom

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Prodaja kondoma pala svugdje, a najviše u Italiji i V. Britaniji

Neke parove korona je uspjela razdvojiti na neko vrijeme.  Biti odvojen od partnera u ovo krizno vrijeme izazovno je na mnogim razinama, no vezu nije nemoguće održavati dok ste razdvojeni, piše New York Times. 

1. Prihvatite odluke

Kada su države počele donositi odluke o karanteni, nije bilo puno vremena za donošenje odluka o tome gdje ostati. Mnogi su se vratili obiteljima, a neki su ostali s partnerima ili cimerima. Tako su mnogi ostali razdvojeni pa je normalno da vas je uzrujalo što je partner odlučio da za vrijeme karantene neće biti u vašoj blizini.

Vrlo je važno shvatiti da je to najvjerojatnije bila teška odluka koju je trebalo donijeti, pod pritiskom i u kratko vrijeme. Izrazite svoje razočaranje i jednostavno to prihvatite. Nikome nije u interesu vraćati se na odluku koja se sada ne može promijeniti.

POGLEDAJTE VIDEO: Mladenci odlučili sami pred oltar

2. Poštujte one s kojima živite

Ako vi i partner dijelite kućanstvo sa članovima obitelji ili cimerima, morate imati i obzira prema njima. Postoje različiti pristupi sigurnosti u karanteni, a u zajedničkom mjestu za život treba dogovoriti jedan. Neki cimeri neće biti zadovoljni ako doma pozivate partnera ili prijatelje. Teško je biti odvojen, ali sigurnost svih trenutno je važnija.

3. Iskoristite prednost tehnologije

Možda vam se ne sviđaju razgovori preko videopoziva, ali bolje od toga trenutno nemate. Prigrlite blagodati tehnologije kako bi održavali vezu živom i komunicirali s partnerom. I dalje možete zajedno kuhati i gledati omiljenu seriju. Videopoziv je odličan način komunikacije.

4. Odvojeni, ali samo fizički

Jedan od najvećih problema odvojenosti je nedostatak fizičkog dodira. To je najvažnije kada je u pitanju održavanje intime, a pomaže i kod oslobađanja stresa. Nažalost, kod odvojenosti ne postoji dobra zamjena za dodir, ali možete s partnerom pričati o svemu što možete zajedno raditi kada ovo sve prođe. Dobro je i prisjetiti se nekih zajedničkih intimnih trenutaka koje pamtite. To će vam pomoći da veza ostane živa. Seksualni život ne treba patiti. Probudite maštu i razgovarajte o onome što želite raditi. Seks preko videopoziva uvijek je jedna od opcija.

5. Budite svjesni onoga što imate

Moguće je da ste prije korona virusa vi i vaš partner proveli puno zajedničkog vremena, ali ste oboje bili mentalno odsutni u nekim trenucima. Razdvojenost pruža priliku da shvatite koliko je važno cijeniti zajedničke trenutke. 

6. Budite kreativni

Trenutna situacija predstavlja priliku za stvaranje novih načina za međusobno povezivanje. Razmislite kako najviše volite provoditi zajedničko vrijeme kada ste u mogućnosti fizički biti zajedno i razmotrite mogućnosti što možete i dalje raditi uz pomoć tehnologije. Stvorite novu rutinu, primjerice, razgovor prije odlaska u na spavanje ili zajedničko gledanje filma.

7. Smišljajte planove za budućnost

Zajedničko sanjarenje o putovanjima i izlascima mogu vam olakšati vrijeme u karanteni. Napravite popis restorana koje želite posjetiti. Malo nade može održavati iskru u vezi. 

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: 4 problema u ljubavi koja svoj korijen vuku još iz djetinjstva

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA sa našim Ćirom:

Najčitaniji članci