Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Trenutno niste s partnerom? Možete se zbližiti na 7 načina

Trenutno niste s partnerom? Možete se zbližiti na 7 načina
1

Možda vam se ne sviđaju razgovori preko videopoziva, ali bolje od toga trenutno nemate. Prigrlite blagodati tehnologije kako bi održavali vezu živom i komunicirali s partnerom

VIDEO

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Prodaja kondoma pala svugdje, a najviše u Italiji i V. Britaniji

Neke parove korona je uspjela razdvojiti na neko vrijeme.  Biti odvojen od partnera u ovo krizno vrijeme izazovno je na mnogim razinama, no vezu nije nemoguće održavati dok ste razdvojeni, piše New York Times. 

1. Prihvatite odluke

Kada su države počele donositi odluke o karanteni, nije bilo puno vremena za donošenje odluka o tome gdje ostati. Mnogi su se vratili obiteljima, a neki su ostali s partnerima ili cimerima. Tako su mnogi ostali razdvojeni pa je normalno da vas je uzrujalo što je partner odlučio da za vrijeme karantene neće biti u vašoj blizini.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vrlo je važno shvatiti da je to najvjerojatnije bila teška odluka koju je trebalo donijeti, pod pritiskom i u kratko vrijeme. Izrazite svoje razočaranje i jednostavno to prihvatite. Nikome nije u interesu vraćati se na odluku koja se sada ne može promijeniti.

POGLEDAJTE VIDEO: Mladenci odlučili sami pred oltar

Pokretanje videa...

Martina i Mario: Vjenčanje u vrijeme korone 01:08

2. Poštujte one s kojima živite

Ako vi i partner dijelite kućanstvo sa članovima obitelji ili cimerima, morate imati i obzira prema njima. Postoje različiti pristupi sigurnosti u karanteni, a u zajedničkom mjestu za život treba dogovoriti jedan. Neki cimeri neće biti zadovoljni ako doma pozivate partnera ili prijatelje. Teško je biti odvojen, ali sigurnost svih trenutno je važnija.

3. Iskoristite prednost tehnologije

Možda vam se ne sviđaju razgovori preko videopoziva, ali bolje od toga trenutno nemate. Prigrlite blagodati tehnologije kako bi održavali vezu živom i komunicirali s partnerom. I dalje možete zajedno kuhati i gledati omiljenu seriju. Videopoziv je odličan način komunikacije.

4. Odvojeni, ali samo fizički

Jedan od najvećih problema odvojenosti je nedostatak fizičkog dodira. To je najvažnije kada je u pitanju održavanje intime, a pomaže i kod oslobađanja stresa. Nažalost, kod odvojenosti ne postoji dobra zamjena za dodir, ali možete s partnerom pričati o svemu što možete zajedno raditi kada ovo sve prođe. Dobro je i prisjetiti se nekih zajedničkih intimnih trenutaka koje pamtite. To će vam pomoći da veza ostane živa. Seksualni život ne treba patiti. Probudite maštu i razgovarajte o onome što želite raditi. Seks preko videopoziva uvijek je jedna od opcija.

5. Budite svjesni onoga što imate

Moguće je da ste prije korona virusa vi i vaš partner proveli puno zajedničkog vremena, ali ste oboje bili mentalno odsutni u nekim trenucima. Razdvojenost pruža priliku da shvatite koliko je važno cijeniti zajedničke trenutke. 

6. Budite kreativni

Trenutna situacija predstavlja priliku za stvaranje novih načina za međusobno povezivanje. Razmislite kako najviše volite provoditi zajedničko vrijeme kada ste u mogućnosti fizički biti zajedno i razmotrite mogućnosti što možete i dalje raditi uz pomoć tehnologije. Stvorite novu rutinu, primjerice, razgovor prije odlaska u na spavanje ili zajedničko gledanje filma.

7. Smišljajte planove za budućnost

Zajedničko sanjarenje o putovanjima i izlascima mogu vam olakšati vrijeme u karanteni. Napravite popis restorana koje želite posjetiti. Malo nade može održavati iskru u vezi. 

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: 4 problema u ljubavi koja svoj korijen vuku još iz djetinjstva

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA sa našim Ćirom:

Pokretanje videa...

01:22
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs
Hrvatski običaji

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs

Veliki petak se u tradiciji različitih krajeva obilježava na različite načine, no svima je zajednička činjenica da je ovo jedini dan u godini kad nema svete mise
'Čuvam popis svih muškaraca s kojima sam spavala. To me naučilo važnu životnu lekciju'
IMA ISKUSTVA

'Čuvam popis svih muškaraca s kojima sam spavala. To me naučilo važnu životnu lekciju'

Britanka Almara Abgarian naišla je na popis koji je neko vrijeme radila. Otkriva listu muškaraca s kojima je spavala te se sjeća raznih iskustava i prilika na raznim putovanjima