Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
63 komentara

Kraj Viagre? Matične stanice spašavaju i - povećavaju 'stvar'

Znanstvenici vjeruju da su otkrili novi tretman matičnim stanicama koji bi mogao izliječiti muškarce od erektilne disfunkcije. Ubrizgavanjem istih će se i povećati penis

Foto: Dreamstime
63 komentara

U nedavnim pokusima znanstvenici su uvidjeli da ubrizgavanje 20 milijuna matičnih stanica u bazu penisa može oživjeti živce i krvne žile. Ovim postupkom su čak uspjeli povećati i sam spolni organ, nešto što Viagra nikada nije postigla, piše Daily Mail.

Dosad su istraživanja bila usmjerena na muškarce kojima su zbog raka morali ukloniti žlijezde prostate, a to može uzrokovati degeneraciju živaca i krvnih žila u penisu - zbog čega se smanjuje.

Thinkstock VAŽNO Dokazali: Penis može otkriti koliko dugo će muškarac živjeti

Profesor Soren Sheikh, direktor Danskog centra za regenerativnu medicinu, objavit će dodatne detalje ovog istraživanja na sastanku Europskog društva za humanu reprodukciju i embriologiju u Barceloni u srpnju ove godine.

Objasnio je da muškarci kojima su povratili seksualnu funkciju, uspjeli su je zadržati više od godine dana, ali da su potrebna istraživanja koja bi se provodila u dužem vremenskom rasponu kako bi potvrdili to saznanje.

Sheikh je dodao kako bi terapija matičnim stanicama mogla pomoći milijunima muškaraca s erektilnom disfunkcijom koju su je dobili zbog bolesti poput dijabetesa, bolesti srca, visokog krvnog tlaka i jednostavnog starenja.

Foto: Dreamstime

Matične stanice mogu rasti u različitim tkivima, poput živaca, jetre, bubrega i srčanih stanica - izjavio je doktor Sheikh.

Liječenje uključuje liposukciju s kojom se izvuče oko litre masnih stanica s pacijentovog trbuha. Onda se te masne stanice stavljaju u centrifugu u kojoj se odvajaju matične stanice, koje se poslije ubrizgavaju u pacijentov penis

NAPISAO KNJIGU 'BROKEN BANANAH' Ross je slomio penis: 'Čim sam čuo zvuk pucanja, znao sam...'

Proteklih dvadeset godina terapije matičnim stanicama privlače sve više interesa. Međutim, znanstvenici upozoravaju da su potrebne godine istraživanja kako bi se postigli vjerodostojni rezultati na temelju kojih bi se mogle osmisliti prave terapije. 

- Ova ispitivanja su dala zanimljive rezultate, ali tu je još dug put - dodao je Sheikh.

Udruga za seksualno savjetovanje procijenila je da nekoliko milijuna Britanaca ima problema s erekcijom.

VIDI OVO:  5 savjeta za savršen ulet.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message