Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Trik dizajnera interijera kako da malena kupaonica izgleda veće

Trik dizajnera interijera kako da malena kupaonica izgleda veće

Ogledala su ključni element dekora u kupaonici, ali trebala bi biti i funkcionalna. Ako želite da vaša kupaonica izgleda veće izaberite veće ogledalo koje može uljepšati i tamnije kupaonice

Iako kupaonice zapravo ne trebaju biti ogromne, one koje se čini jako malima mogu se osjećati skučeno, neuredno i neudobno. Iako postoji nekoliko stvari zbog kojih kupaonica može izgledati manje nego što je, premalo ogledalo je najčešći krivac. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Stručnjaci za prodaju nekretnina su otkrili još neke stvari koje biste trebali znati o ogledalima:

Visina je važna

Ogledala su ključni element dekora u kupaonici, ali trebala bi biti i funkcionalna. Sadie Ward preporučuje da ih  dimenzionirate i objesite kako bi ona zadovoljila one koji ga najviše koriste.

5 top ideja kako se riješiti muha
5 top ideja kako se riješiti muha

- Visina na koju ćete objesiti zrcalo ovisi o tome tko ga najviše koristi - kaže ona. 

Ako se vi i vaš partner značajno razlikujete u visinu, najbolji izbor je veće ogledalo. Ono može uljepšati tamniju kupaonicu, posebno ako je okrenuto prema prozoru ili zidu svijetle boje.

Odraz u ogledalu

Ogledala su moćna ako se pravilno koriste u bilo kojem prostoru. Ključ ispravne upotrebe je da nikada ne zaboravite da oni postaju ono što odražavaju, kaže Angela Arnold. U manjim kupaonicama to može značiti ulaganje u dobro dizajniranu zavjesu za tuširanje ili umjetničko djelo - sve što sobi dodaje malo dubine, uspjet će.

Tomislav ima 700 Štrumpfova i 120 Barbika: 'Skupljali su ih roditelji 60-ih i ja sam nastavio'
Tomislav ima 700 Štrumpfova i 120 Barbika: 'Skupljali su ih roditelji 60-ih i ja sam nastavio'

- Kada pokušavate maksimalizirati veličinu kupaonice, broj jedan trebao bi biti uklanjanje svega zbog čega zgleda manje -dodala je Arnold.

Odlučite se za veliko ogledalo

Davina Hughes iz tvrtke 'Better Homes and Gardens' predlaže da se odlučite za veliko ogledalo u svojoj kupaonici.

- Jedna od najdražih stvari koje moram reći svojim klijentima je da se ne boje odlučiti na veće ogledalo. To vrijedi za puno prostora, ali posebno za malu kupaonicu - kaže Hughes, a piše Apartment Therapy.