Lifestyle

Komentari 2

5 top ideja kako se riješiti muha

5 top ideja kako se riješiti muha

Jedna ženka može snijeti do 900 jaja tijekom jednog ljeta, a kako biste ih se riješili iz kuće vodite računa o higijeni, kupite ljepljive zamke, oduzmite im izvor vlažnosti ili potražite savjete stručnjaka

Ljeto znači i pojavu muha. Nakon što temperature porastu, muhe se legu ranije nego inače. Također, kada vani postane vruće traže sjenovita i vlažna mjesta kako bi odložili svoja jaja i zbog toga ulaze u kuće.

POGLEDAJTE VIDEO:

Jedna ženka može snijeti do 900 jaja tijekom ljeta. Možete ih se riješiti na više načina:  

1. Vodite računa o higijeni

Iako muhe u kući nisu nužno znak prljavog doma, osiguravanje dobre higijene ključno je za zaustavljanje njihovog razmnožavanja. One obično polažu jaja na vlažne stvari, kao prljavo posuđe ili na otvorene vreće za smeće. 

2. Procijenite gdje se okupljaju

Budući da muhe uspijevaju na vlažnim područjima, vjerojatno ćete ih zateći na takvim mjestima. U svakom slučaju, ako im oduzmete izvor vlage, manja je vjerojatnost da će se zadržavati u vašoj kući.

3. Otopina octa

Ako ste protiv ubijanja muha onda ovaj savjet preskočite. Trebat će vam ocat (po mogućnosti jabučni), šećer i tekućina za pranje posuđa s mirisom voća.

U plitku posudu ulijte tri centimetra octa, dodajući žlicu šećera i tekućine za pranje. Posudu ostavite otkrivenu ili je prekrijte prozirnom folijom na kojoj ste izbušili rupice. Muhe bi trebao privući miris, a potom ih i ubiti.

4. Kupite ljepljivu zamku

Ovo je najbolja metoda koju možete kupiti. Pazite da ih postavite na pravoj visini i malo dalje od prozora.

5. Potražite savjete o pesticidima

Postoji mnoštvo sprejeva i otopina za muhe, ali ako u kući imate kućne ljubimce ili djecu, nije uvijek dobra ideja prskati ih.

Također, neke vrste muha mogu postati otporne na pesticide. Najbolje da se obratite stručnjacima za kontrolu štetočina. Oni će vam dati najbolji savjet, piše Metro.

Najčitaniji članci